Besök svereggae.se istället!

Kära läsare. Nu är sajten svereggae.se i skarpt läge. Det återstår en del putsande och ni kan räkna med att det händer en del förändringar de kommande veckorna, men nu är jag såpass nöjd med sajten att jag släpper ut den. Det här betyder att svenskreggae.blogspot.com inte uppdateras och ni ska istället besöka svereggae.se för nyheter. Hela arkivet härifrån är överflyttat. Hoppas ni kommer trivas på nya adressen! :)

Om oss

Prince Herring.
Svenska Reggaebloggen är en ideellt driven, nyhetsbaserad blogg. Den är reklamfri. Den är till för den som vill veta mer om den svenska reggaescenen, både i nutid och dåtid. Bloggen drivs av Prince Herring med flera fristående medarbetare som ibland skriver eller fotograferar åt bloggen. I augusti 2009 startade bloggen och lockar numera cirka 200 unika besökare dagligen. Bloggen finns också på Facebook.

Erik, mer känd som Prince Herring:
34 år, journalist, bloggare, musiknörd och filmnörd. Bosatt i Uppsala. Svag för skäggiga män från Jamaica, på ett musikaliskt och icke sexuellt sätt. Har med åren lärt sig att uppskatta dancehall mer och mer, trots att det där knappt finns skäggiga män. Dub får dock hjärtat att klappa mest. Prince Herring finns på Facebook, MySpace, Skawars och Filmtipset.

Erik Magni:
Skriver om internationell reggae på svenska och engelska. Han driver sedan 2009 Reggaemani och  samarbetade med Svenska Reggaebloggen under URF 2010. Erik är 32 år, bor i Stockholm och har lyssnat på reggae sedan mitten av 1990-talet.

Stefan Gunnarsson.
Stefan Gunnarsson: fotograf på Reggaefoto.se.
25 år, bosatt i Stockholm. Stefan blev såld på fotografering i början av 2009 när han fick lägga händerna på sin mors systemkamera. Det dröjde inte länge innan han köpte en egen kamera och började blanda den nya hobbyn med kärleken för reggaemusiken. Idag driver han Reggaefoto med drömmar om att samla ihop massor av duktiga fotografer som kan täcka så mycket som möjligt av reggaescenen här i Sverige. När det
inte fotograferas så pluggar han till originalare och jobbar extra med datorsupport, men inriktar sig på att bli något mellan grafisk formgivare och webbdesigner.

Sebastian ”Knajht” Fernstedt, skribent:
21-årig musikälskande student som på senare år blivit allt mer förförd av reggaens rytmer, med inriktning på den svenska scenen. Bor i Lund och lägger större delen av sin tid på musik i olika former, springer på konserter, spelar i olika band och har annars alltid en stereo på hög volym någonstans i närheten.

Torbjörn Granrot (kallas för Tobbe eller Rasta-Tobbe), skribent:
Har tidigare recenserat musik och då framförallt reggae på Yelah.net, i Stockholms Fria Tidning och Hallands Nyheter. Helst lyssnar jag på roots och dub men ibland blir det även dancehall och ska/rocksteady. I slutet av 1990-talet spelade jag med reggaebandet GRO i Göteborg och nu spelar jag trummor och sjunger i Baskultur i Stockholm.

Alexander Hänninen: skribent och fotograf:
Alexander Hänninen.
23-årig smålänning bosatt i Göteborg, som till stor del viger sin tid åt musiken. Söker ständigt efter ny toner inom de flesta genrer och hinner inte lyssna på all bra musik som finns där ute. Har precis upptäckt tekniken "shuffle + hold" på sin Ipod vilket ständigt ger nya musikaliska upplevelser. Reggae är det som ligger närmast hjärtat men hiphopen pumpar också i blodet. Har också som hobby fotograferat ett antal år. I övrigt studerar han lösa kurser på Göteborgs Universitet eller jobbar på lager.

Pelle Granström, fotograf:

Jens Callius: designer av bloggens logga.

Fler bilder och texter kommer så småningom.