Besök svereggae.se istället!

Kära läsare. Nu är sajten svereggae.se i skarpt läge. Det återstår en del putsande och ni kan räkna med att det händer en del förändringar de kommande veckorna, men nu är jag såpass nöjd med sajten att jag släpper ut den. Det här betyder att svenskreggae.blogspot.com inte uppdateras och ni ska istället besöka svereggae.se för nyheter. Hela arkivet härifrån är överflyttat. Hoppas ni kommer trivas på nya adressen! :)

01 november, 2010

Tändstickor för mörkrädda


Skiva 11 av 11 i genomgången av 00-talets bästa skivor, Svenska Akademien: Tändstickor för mörkrädda.

Den här skivan var Svenska Akademiens genombrott till den breda publiken. Tändstickor för mörkrädda en sån där ovanlig platta där alla spår är bra och den håller fortfarande. Det är bandets bästa platta enligt mig. De blandar upptempo rootsreggae med hiphopinfluenser. Musiken är enkel, lekfull och tung med bra driv hela vägen. Bandet lämnade med denna plattan den tidigare hiphop-demoproduktionen och tog svensk reggae till en högre nivå. De har själva spelat in skivan och tackade nej till skivkontrakt hos de stora bolagen som de kritiserar. Deras budskap om kärlek, revolution, veganism och stöd för flyktingar känns genuint och gör musiken ännu bättre.

General Knas toast är så tung och hård att tankarna lätt går till Bounty Killer. Storsien gästar riktigt bra på Det kunde lika gärna varit du och jag. Titti Tångs mjuka sång kombinerat med Sture Allén ljusa röst och General Knas mörka toast skapar en skön dynamik.

Torbjörn Granrot

3 kommentarer:

Emil sa...

Tack för alla grymma tips! Min lägenhet gungar nu mer till allehanda svenska sköna toner :D
Jah Bless!

Prince Herring sa...

Tack Emil!

Jag hoppas du hängt med till den nya hemsidan också, svereggae.se. :)

/Prince Herring

lulu sa...

Fin liste, savner Ras cricket - min tid og kanskje Helt Offs 2. skive