Besök svereggae.se istället!

Kära läsare. Nu är sajten svereggae.se i skarpt läge. Det återstår en del putsande och ni kan räkna med att det händer en del förändringar de kommande veckorna, men nu är jag såpass nöjd med sajten att jag släpper ut den. Det här betyder att svenskreggae.blogspot.com inte uppdateras och ni ska istället besöka svereggae.se för nyheter. Hela arkivet härifrån är överflyttat. Hoppas ni kommer trivas på nya adressen! :)

31 oktober, 2010

Stjärnorna finns här

Skiva 10 av 11 i genomgången av 00-talets bästa skivor, Kapten Röd: Stjärnorna finns här

Alla älskar Kapten Röd. Hans texter går rakt in i hjärtat när han toastar och sjunger om anorexi, rasism, våld och kärlek. Han når en bred publik med finurliga texter på svenska. Kapten Röd leker med språket och vänder på orden precis som rastas gör med patois. Han sjunger om ensamhället, opolitiker och Babylon.

Dessutom är han en fantastisk producent. Kapten Röds rytmer visar att Sverige ligger i framkanten när det gäller conscious roots reggae och dancehall. Fräscht och tungt med rötter. Hans stil är mer av en singjay som lätt växlar mellan rytmisk toast och mjuk sång.

Tunga spår är Galenskap, Trasig, Ta inga order och den gamla upphottade rytmen i Mördare med Mysticman. Vi vill ha mer av Kaptenen!

Torbjörn Granrot

2 kommentarer:

MrG sa...

Mera Kapten kommer... Våren 2011 kommer plattan.

Anonym sa...

Längtar, längtar!