Besök svereggae.se istället!

Kära läsare. Nu är sajten svereggae.se i skarpt läge. Det återstår en del putsande och ni kan räkna med att det händer en del förändringar de kommande veckorna, men nu är jag såpass nöjd med sajten att jag släpper ut den. Det här betyder att svenskreggae.blogspot.com inte uppdateras och ni ska istället besöka svereggae.se för nyheter. Hela arkivet härifrån är överflyttat. Hoppas ni kommer trivas på nya adressen! :)

17 oktober, 2010

Tenor Diamond tillbaka

Tenor Diamond med barnen. Foto: Privat.
För ett tag sedan nåddes Svenska Reggaebloggen av uppgifterna att Västeråssångaren Tenor Diamond har börjat göra musik igen. Han sjöng i The Cigarres som gjorde en mycket uppskattad platta för tio år sedan, Time Will Tell. Nu är lusten till musiken tillbaka efter några års uppehåll och Tenor Diamond berättar om tiden med musiken och tiden utan och vad som fått honom att hitta tillbaka.

- The Cigarres bytte namn till Kings Music efter en tid då vi nästan helt slutade spela ska och körde nästan enbart lovers och roots. När vi nästan hade ett helt album inspelat så hoppade jag av pga familjeskäl och lite annat, och efter det så fanns inte bandet kvar så länge. Sedan hade jag ett ganska kort uppehåll men fick ihop ett kompband som kallades Platinum band och dom backade mig fram till 2005, tror jag. Efter ett reunion-gig med Cigarrerna julen 2006 har jag inte gjort annat än lite mindre studiojobb åt vänner och bekanta men inte ett enda livegig.

Sedan dess har han alltså hållit sig borta från musik.

- Jag hade varken tid eller lust att hålla på med musiken.
- Glöden fanns inte där. Jag har gjort jämförelsen förr att jag gjorde slut med musiken och jag har inte gått in i det förhållandet igen på så länge för att jag inte vill uppleva den separationen en gång till, om det skulle vilja sig illa, berättar Tenor Diamond för Svenska Reggaebloggen.

Men nu, efter fyra år, har modet att skapa kommit tillbaka.

- Det blev så att jag satte igång att göra lite låtar i början av 2010 och kände att det kanske skulle funka, för nu har jag bara barnen varannan vecka och pluggar. Sedan har jag numera en grymt stöttande sambo som pushar mig att köra. Vad det led så ringde en kompis och sa att dom eventuellt behövde någon ny att backa och sedan augusti har vi gjort två gig, i Linköping och Eskilstuna. Det kommer bli så mycket gigande det bara går, men nu är det bara två gig bokade. Ett i Västerås i december och ett i Kalmar i januari.

Det är inte bara på livescenen han är aktuell utan även i studion har Tenor Diamond hittat sugen igen.

- Det är i rullning och jag har en lovers-grej inspelad och det produceras kontinuerligt musik som jag ska skriva på, bland annat en ska-låt, typ hepcat-liknande. Det är blandat mellan programerat och liveinspelat och det kommer vara nästan bara roots och lovers hela vägen. Vad det resulterar i får vi se men jag hoppas ha massor av låtar klart till nästa sommar, och innan dess kanske det blir nåt internetsläpp.

- Det känns skönt att komma igång igen och även om jag är ringrostig så är det lika skönt att stå på scen som det alltid varit även om nervositeten är för jävlig än så länge.

Ni ska avslutningsvis få två tips. Lyssna på Cigarres album Time Will Tell (2000) om ni hittar det. Lyssna också på låten Bureaucrazy, där Tenor Diamond gästar Västeråskompisarna från Looptroop, Promoe och Cosmic.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Ah trevligt!

Jag tror jag såg honom i Eskilstuna. Spelade han innan Kultiration 25:e september?

Coolt, visste inte att det va Tenor!

Anonym sa...

Du har så rätt. Det var Tenorn..

Anonym sa...

gott, välkommen tillbaks!