Besök svereggae.se istället!

Kära läsare. Nu är sajten svereggae.se i skarpt läge. Det återstår en del putsande och ni kan räkna med att det händer en del förändringar de kommande veckorna, men nu är jag såpass nöjd med sajten att jag släpper ut den. Det här betyder att svenskreggae.blogspot.com inte uppdateras och ni ska istället besöka svereggae.se för nyheter. Hela arkivet härifrån är överflyttat. Hoppas ni kommer trivas på nya adressen! :)

26 oktober, 2010

Helt Off

Skiva 5 av 11 i genomgången av 00-talets bästa skivor, Helt Off: Helt Off

Jag har Babylonsjukan, sjunger Timbuktu och Chords på Helt Offs första platta från 2004. Du kanske känner igen låten från filmen med samma namn? Musiken låter som Breakmecanix och vibben är soft. Det är Malmö, Möllan och smöga. Chords, den svenska hiphopens slacker nummer ett, klagar och sjunger skönt till hiphop-influerad baktakt med mycket orgel.

Helt Off är inte Helt Off utan att de dissar musikindustrin, polisens narkotikaräder, krigsindustrin och politiker. De gör en tung version på Mighty Diamonds Why my black brother, why som blir Hur beter du dig, man. De har även tolkat Bunny Wailers Wonderland till Underland, som handlar om att leva i frihet utan Babylons räder.

Torbjörn Granrot

1 kommentar:

Hanna sa...

ska man rösta på någon av dom här sen? isåfall.. kommer isåfall bli svårt då alla e så goa!