Besök svereggae.se istället!

Kära läsare. Nu är sajten svereggae.se i skarpt läge. Det återstår en del putsande och ni kan räkna med att det händer en del förändringar de kommande veckorna, men nu är jag såpass nöjd med sajten att jag släpper ut den. Det här betyder att svenskreggae.blogspot.com inte uppdateras och ni ska istället besöka svereggae.se för nyheter. Hela arkivet härifrån är överflyttat. Hoppas ni kommer trivas på nya adressen! :)

29 oktober, 2010

Natural Ways sista ryck

Jahvisst från URF. Foto: Stefan Gunnarsson.
I bloggens del av världen är det mycket Natural Way just nu. Det finns tre anledningar. För det första så sändes deras spelning från Uppsala Reggae Festival, URF, på radio i onsdags. För det andra så blir de intervjuade i radio i eftermiddag med anledning av att de för det tredje gör sin sista spelning någonsin på lördag. Natural Way har en slags kultstatus i reggaestaden Uppsala. Men nu ska gruppen alltså begravas en gång för alla. Innan dess blir det en hejdundrade fest på Katalin, om man ska tolka sångaren Stefan "Jahvisst" Trepkow.

- Det känns bara bra, det börjar faktiskt bli lite pirrigt precis som det ska kännas inför en stor match. Hoppas alla passar på att se NW med full hornsection, rötter och kultur med alldeles för mycket bas på alla frekvenser.

Hur kommer det sig att det blir ytterligare en spelning? Ni gjorde ju en spelning på URF efter sju års uppehåll.

- Det var ju så jäkla kul på URF med en fantastisk respons, när sedan Katalin ville att vi skulle spela där så kändes det helt rätt att även ge vår "ickereggae"-publik en sista hälsning. På en knökad, trång klubb kommer självklart vår musik ännu bättre fram till folket.

Det känns som att Natural Way är ett comeback-band. Blir det ett långt uppehåll nu för att göra comeback på URF 2020?

- Nu blir det ett långt uppehåll och så satsar vi på ett gig 2022 då Natural Way fyller 40.

Du är ju också solosångare under namnet Jahvisst. Hur aktiv är du?

- Jag spelar in en del låtar, mestadels med Daddy Natural (basist i bandet, pappa till Junior Natural, reds anm) och tanken är att en soloplatta ska släppas. Det finns 4-5 klara låtar och jag måste bara se till att få tummen ur och ta tag i resten. Junior Natural och jag sjöng in en kombo nyligen till en kommande barnskiva med baktakt. Vi kör Gullan Bornemarks Herr Gårman på Youthman-rytmen. Den dyker upp på Katalin.

Vill ni veta hur Jahvisst låter solo så finns han med på Doobie Productions gratissläpp All Kinda Wall som släpptes för ett år sen. Natural Way finns utgivet på en skivan från mitten på 1990-talet, 1924 heter den.

Inga kommentarer: