Besök svereggae.se istället!

Kära läsare. Nu är sajten svereggae.se i skarpt läge. Det återstår en del putsande och ni kan räkna med att det händer en del förändringar de kommande veckorna, men nu är jag såpass nöjd med sajten att jag släpper ut den. Det här betyder att svenskreggae.blogspot.com inte uppdateras och ni ska istället besöka svereggae.se för nyheter. Hela arkivet härifrån är överflyttat. Hoppas ni kommer trivas på nya adressen! :)

21 oktober, 2010

Vad blev det av Hjálmar?

Normalt skriver ju bloggen endast om svensk reggae men ibland kliver vi utanför ramen. I dag blir det ett sådant kliv. Isländska gruppen Hjálmar är en slags variant av Kultiration. Hjálmar blandar reggae med hemlandstoner. Bloggen fick upp öronen för bandet i samband med Timbuktus senaste skiva. Där gästar Hjálmar på spåret Dom Hinner Aldrig Ikapp. I skivkonvolutet utlovades mer samarbeten.

Efter det letade er redaktör upp bandet och hittade bland annat Ack Värmeland Du Sköna i baktaktsversion på isländska och andra sköna låtar. Bandet har haft svenska medlemmar och någon mer i bandet bodde tidigare i Sverige. Svenska Reggaebloggen kontaktade sångaren Þorsteinn "Steini" Einarsson för att höra hur det är med svenskkopplingen i dag.

- Vi bor alla i Island nu och alla svenska medlemmar har lämnat bandet
Vi spelar gärna i Sverige men vi har inte varit där på sistone, måste bara hitta den rätta bokaren! Vi håller kontakt med Timbuk men vi har inte träffats på ganska länge och har ingenting konkret planerat.

Tyvärr inget på gång alltså, men kolla gärna in det skönsvängande bandet på Myspace och andra ställen.

2 kommentarer:

MrGillis sa...

Hjalmar e sköna. Vi snackade om ha med dem som förband med SvAk typ '05 eller så men de var lite trötta och orkade inte spela mera på ett tag sade de.

De hade precis blivit klara med sin stora Islandsturné, på typ 7gigs i alla städer och byar där

Jag satte 36 gig har jag för mig åt svak den hösten...

Prince Herring sa...

Kanske läge att göra ett nytt försök med Hjálmar? Ihop med någon annan akt. Tänk Hjálmar och Kapten Röd?