Besök svereggae.se istället!

Kära läsare. Nu är sajten svereggae.se i skarpt läge. Det återstår en del putsande och ni kan räkna med att det händer en del förändringar de kommande veckorna, men nu är jag såpass nöjd med sajten att jag släpper ut den. Det här betyder att svenskreggae.blogspot.com inte uppdateras och ni ska istället besöka svereggae.se för nyheter. Hela arkivet härifrån är överflyttat. Hoppas ni kommer trivas på nya adressen! :)

20 oktober, 2010

Kultirations unika konsert

Arkivbild från sommaren 2010. Foto: Stefan Gunnarsson.
Kultirations kombination med delar av Göteborgs symfoniker har bloggen skrivit om förut. Nu på fredag är dags, i Stenhammarsalen i Göteborg. Det är bandets sista spelning för i år och kanske för 2011 i ett svep. Bandet gjorde ett utskick inför konserten.

"Kultiration spelar sitt sista gig för i år, en unik konsert tillsammans med nio medlemmar ur Göteborgs symfoniker, på Stenhammarsalen i Göteborg[...] Vi har repat in tuba, horn, flöjt, fagott, oboe, klarinett, cello och slagverk i arrangemangen och kan bara säga att det kommer bli något i hästväg!"

När det gäller turnéuppehållet under 2011, skriver bandet:

"Vi skall ge oss själva ett år utan flängande runt på vägarna och skapa plats för inspiration och ny musik. Kanske blir det något gig någonstans, kanske inte. Hur som helst ser vi fram emot att få dra ner tempot och fokusera, och vi längtar på samma gång redan efter att få spela för er alla igen i framtiden, med nya låtar och uppbyggd pepp i bagaget".

Svenska Reggaebloggen kontaktade trumpetisten Johan Asplund i Kultiration för att höra om konserten på fredag kommer spelas in.

- Konserten spelas in med ljud och bild (amatörfilmning). Det är inte helt klart med rättigheter och annat så vi får se om och hur den släpps dock, svarade han.

Det verkar fortfarande finnas biljetter kvar till konserten. Vi andra får hoppas på en release av konserten i efterhand.

Inga kommentarer: