Besök svereggae.se istället!

Kära läsare. Nu är sajten svereggae.se i skarpt läge. Det återstår en del putsande och ni kan räkna med att det händer en del förändringar de kommande veckorna, men nu är jag såpass nöjd med sajten att jag släpper ut den. Det här betyder att svenskreggae.blogspot.com inte uppdateras och ni ska istället besöka svereggae.se för nyheter. Hela arkivet härifrån är överflyttat. Hoppas ni kommer trivas på nya adressen! :)

27 oktober, 2010

Om Gaia

Skiva 6 av 11 i genomgången av 00-talets bästa skivor, Kultiration: Om Gaia

Kultiration är det första svenska reggaebandet som slagit igenom med en konsekvent blandning av reggae och folkmusik. Och de gör det bra. Riktigt bra. Kultiration är en jordisk analog mix av rötter, yoga och knätofsar. Även om du inte går igång på svensk folkmusik så funkar one drop förvånansvärt bra ihop med fiol, dragspel, banjo, flöjt och kontrabas.

Om Gaia var Kultirations första fullängdare och är deras bästa platta. Marcus Bergs ljusa stämma gör sig bäst på svenska. På senare album växlar han mellan svenska och engelska. Budskapet är egentligen inte nytt men känns ändå nyskapande och genuint i Kultirations förpackning. Lite punk, lite progg och mycket aum och one love.
Hela skivan är bra. Lyssna på Propaganda som är ständigt aktuell om medias makt att manipulera oss. Även spåret Barfota är fenomenalt om alienerade storstadsmänniskor som tappat bort kontakten med naturen. När såg du senast en solnedgång?

Torbjörn Granrot

3 kommentarer:

MrG sa...

Gott där kom den!

Jag slår till gissa på de återstående 5 plattorna på listan...

Raggamuffin På Svenska
Resa Sig Opp
Som Salomos Sång
Stjärnorna Finns Här
Tändstickor För Mörkrädda

Ras Sebbe sa...

Nae tror faktist att Kultirations andra platta också finns på topp 5. Den är tveklöst den bästa enligt mig.

Anonym sa...

Åh, vad fint, en av de absoluta favoriterna och inledningen till min reggaekärlek!