Besök svereggae.se istället!

Kära läsare. Nu är sajten svereggae.se i skarpt läge. Det återstår en del putsande och ni kan räkna med att det händer en del förändringar de kommande veckorna, men nu är jag såpass nöjd med sajten att jag släpper ut den. Det här betyder att svenskreggae.blogspot.com inte uppdateras och ni ska istället besöka svereggae.se för nyheter. Hela arkivet härifrån är överflyttat. Hoppas ni kommer trivas på nya adressen! :)

16 oktober, 2010

Snakka på Pustervik – ensam och stark

Det heta samtalsämnet i kön in till Reggaeklubben på Pustervik är den bitande kylan i vad som kanske är den kallaste kvällen i Göteborg den här säsongen. Förbi kön och innanför dörrarna finns det däremot ingen risk att förfrysa. Efter att ha hängt av sig vinterpälsen i garderoben blir man snabbt uppvärmd, både själsligt och kroppsligt, av musiken och folkvimlet.

Det är andra gången som portarna öppnas till Reggaeklubben den här säsongen. På ställets övervåning har Rough Lynx ljudsystem satt igång dansen och väljer låtar som sätter människorna i gungning till den mån att golvet blir klibbigt av öl. Efter att fått höra de senaste dancehallrytmerna, en och annan klassiker och dubplate är publiken redo för Snakka från musikkollektivet Kapellet.

Snakka kör denna gång solo till rytmer skapade av Partillo och Kapten Röd och han får publiken, med sitt värmländska toastande, att röra på fötterna även om all spilld dryck får sulorna att sitta halvt fast i golvet.
Snakkas texter är både samhällskritiska, kärleksfulla och uppmanar till dans på ett fyndigt humoristiskt sätt. Som en stor kramgo björn sätter han fart på stället och inga negativa vibbar är närvarande. Låten Skankaboogie får bäst respons. Han har kontroll på sitt toastande oavsett om det går snabbt eller sakta.

Även om spelningen var ganska kort känner jag mig nöjd och förblir varm när jag tar mig hem genom kylan. Partillo fortsatte att vända plattor och jag tvekar inte på att den goda stämningen höll sig till stängningsdags.

Vi avslutar med fler av Pelle Granströms fina bilder från kvällen på Pustervik i Göteborg.

Alexander Hänninen

2 kommentarer:

MrG sa...

http://mrgillisventil.blogspot.com/2010/10/rapportering-fran-reggaeklubben-i.html

Anonym sa...

Snakka, vilket jävla unikum!
Han bär vindar som kommer eka genom den svenska reggaehistorien tillsammans med de övriga som håller fanan. Maken till entertainer, charmör och med en personlig genuin värme som inte går att gå miste om.

/Ett stort hängivet fan.