Besök svereggae.se istället!

Kära läsare. Nu är sajten svereggae.se i skarpt läge. Det återstår en del putsande och ni kan räkna med att det händer en del förändringar de kommande veckorna, men nu är jag såpass nöjd med sajten att jag släpper ut den. Det här betyder att svenskreggae.blogspot.com inte uppdateras och ni ska istället besöka svereggae.se för nyheter. Hela arkivet härifrån är överflyttat. Hoppas ni kommer trivas på nya adressen! :)

30 oktober, 2010

Som Salomos sång

Skiva 9 av 11 i genomgången av 00-talets bästa skivor, Governor Andy: Som Salomos sång.

Känslan är att det är här som Governor Andy slår igenom som skivartist. Han är en av de mest rutinerade på svenska reggaescenen, men Som Salomos sång är trots det endast hans andra skiva (2006). Torra Benens Dal, föregångaren, känns inte som en lika vass skiva som det här gör. Här finns två av Governor Andys bästa låtar, Bulleribock (där han backas av Kalle Baah) och den näst intill sönderspelade Reggaeprofil (där det blir duett med Junior Eric). Den som inte hört Reggaeprofilm upp med en hand. Tänkte väl det.

Skivan innehåller också andra flitigt spelade låtar som Från ovan sända och Dessa strebrar. Governor Andys styrka är hans eget sound och stil och hans förmåga att blanda allvar med humor. Där det i vissa stunder är ett gapflabb är det i nästa djupaste allvar. Den bredden är det få på den svenska reggaescenen som kan stå för och leverera med klass. En kul grej med skivan är också att vi får Million Stylez på svenska, enda gången hittills? Jag tror det.
 
Personligen är inte Som Salomos sång min favoritplatta med Governor Andy, den kom några år senare (och den finns också med bland de elva utvalda skivorna som bloggen skriver om). Men här är den levererade produkten mer utvecklad än den var på första plattan, Torra benens dal.

3 kommentarer:

John sa...

Helt klart Guvernörens bästa album!

MrG sa...

Million kör faktiskt som gäst på svenska på JOGIs platta btw.

Prince Herring sa...

Nämen! Vilken miss! Jag har inte riktigt koll på allt här i reggaevärlden, men jag försöker. :)