Besök svereggae.se istället!

Kära läsare. Nu är sajten svereggae.se i skarpt läge. Det återstår en del putsande och ni kan räkna med att det händer en del förändringar de kommande veckorna, men nu är jag såpass nöjd med sajten att jag släpper ut den. Det här betyder att svenskreggae.blogspot.com inte uppdateras och ni ska istället besöka svereggae.se för nyheter. Hela arkivet härifrån är överflyttat. Hoppas ni kommer trivas på nya adressen! :)

29 oktober, 2010

Resa sig opp

Skiva 8 av 11 i genomgången av 00-talets bästa skivor, Svenska Akademien: Resa sig opp.

Svenska Akademiens andra fullängdare är mycket poppigare än den första. Den går hem hos fler lyssnare men tyvärr blir musiken tråkig och slick. Var är de tunga roots rytmerna? Jag saknar lugn och självsäker one drop. Men budskapet är lika kompromisslöst som alltid. Uppror, motstånd, enighet och kärlek.

Bästa spår är utan tvekan En varning med Promoe. Det är en av Svenska Akademiens bästa låtar någonsin. Tung rytm med rått sound och ett viktigt budskap. Promoes ljusa rap och sång blir riktigt snygg bredvid General Knas dova toast. Sture Allén är med och de levererar ett argt uppror mot miljöförstöring.

Mest intressant är Hat vill väckas i dig. R'n'b möter hiphop? Ledsamt, drivande med en hjärtskärande vacker sång. Gemensamma skäl låter riktigt bra, som på förra skivan Tändstickor för mörkrädda. Det är tung uptempo med soft kör. Det känns genuint och det är kanske tack vare att Titti Tång är på micken.

Torbjörn Granrot

2 kommentarer:

Hanna sa...

bästa bästa bästa akademien!!!

Magnus Ahlkvist sa...

Vaddå andra fullängdaren? "Med anledning av" räknas varenda dag.