Besök svereggae.se istället!

Kära läsare. Nu är sajten svereggae.se i skarpt läge. Det återstår en del putsande och ni kan räkna med att det händer en del förändringar de kommande veckorna, men nu är jag såpass nöjd med sajten att jag släpper ut den. Det här betyder att svenskreggae.blogspot.com inte uppdateras och ni ska istället besöka svereggae.se för nyheter. Hela arkivet härifrån är överflyttat. Hoppas ni kommer trivas på nya adressen! :)

18 maj, 2009

Natural Way - Dub and conquer the world

I dag handlar bloggen om Natural Way. Uppsalabandet som släppte två album innan de la av som skivartister. Skivan som de flesta känner till är debuten, 1924 från 1995. Omslaget är klassiskt eftersom det föreställer Haile Selassie när han steg ut från Uppsala centralstation när han var här på besök 1924. I domkyrkan hänger också en ampel från hans besök i Sverige. Jag har sett den och många andra festivalbesökare med mig.

Daddy Natural som spelade i gruppen har en son som inte många i Reggaesverige kan ha missat, Junior Natural.

Nog om det, har du inte hört skivan 1924 så har du missat en hörnsten i svensk reggae. Och på skivan hittar du dagens val, spår 16, Dub and conquer the world. Det här är långsam, jazzig dub. Vem som mixar minns jag inte. Njut ändå. ;)

4 kommentarer:

DJ RAS-I-DOOR sa...

Den som mixar heter RAS-I-DOOR och Daady Natural

Prince Herring sa...

Tack för tillägget. Underbart att man kan få kommentarer på en ett år gammal artikel. :)

Anonym sa...

Ras i Door är idag 31 år gammal född 85. han va Alltså 10 år när han mixade?

Anonym sa...

I-Door är bra mycket äldre än så och han skriver ju själv att det var han.