Besök svereggae.se istället!

Kära läsare. Nu är sajten svereggae.se i skarpt läge. Det återstår en del putsande och ni kan räkna med att det händer en del förändringar de kommande veckorna, men nu är jag såpass nöjd med sajten att jag släpper ut den. Det här betyder att svenskreggae.blogspot.com inte uppdateras och ni ska istället besöka svereggae.se för nyheter. Hela arkivet härifrån är överflyttat. Hoppas ni kommer trivas på nya adressen! :)

16 maj, 2009

Dubtips: Kanzeon feat. Jaqee - Princess dub

Den här låten dök i min värld först upp på ett av Gillis mixtape, Mr. Gillis Reggaepropaganda vol. 1 (2006). Det tog sedan ett bra tag tills jag kom på att söka efter samma låt på Skawars. Den fanns i fullängd (men det kräver medlemskap för att ni ska kunna ladda hem den)!

Kanzeon är någon slags svensk supergrupp med musiker från andra genrer som hade dub som gemensam nämnare. Mattias Hellberg (Nymphet Noodlers, Hellacopters, Hederos & Hellberg), Christian Gabel (Thåström, Frida Hyvönen) och Tobias Danielsson (Mindjive) utgör gruppen som 2006 släppte sitt debutalbum.

Det verkar inte bli något mer album än det här, då gruppen är upplöst. Skivan innehåller några bra dubbar till men Princess dub sticker verkligen ut.
Vad Jaqee gjort sedan kan knappast någon missat. Reggaedebutalbumet som släpptes sommaren 2009 har hyllats av allt från snobbigare musiktidningar till vanliga lyssnare.

2 kommentarer:

Björn Owen Johansson sa...

Rysligt bra låt det där. Synd att de sannolikt inte kommer spela in något mer.

En liten rättelse dock. Det var Jaqees tredje album som släpptes i år. Fjärde eller femte om man räknar med andra samarbeten tror jag.

Prince Herring sa...

Ah, så sant. Det var ju reggaedebuten som kom i år. Hjärnan slant lite. :)