Besök svereggae.se istället!

Kära läsare. Nu är sajten svereggae.se i skarpt läge. Det återstår en del putsande och ni kan räkna med att det händer en del förändringar de kommande veckorna, men nu är jag såpass nöjd med sajten att jag släpper ut den. Det här betyder att svenskreggae.blogspot.com inte uppdateras och ni ska istället besöka svereggae.se för nyheter. Hela arkivet härifrån är överflyttat. Hoppas ni kommer trivas på nya adressen! :)

23 maj, 2009

Rotpuls - Rabbedabb

Det här det näst första dubförsöket jag har hittat i svensk reggaehistoria. Det första kan du läsa om här. Det kan såklart finnas andra artister som är ungefär samtida, men Rotpuls var hursomhelst mycket tidiga att göra dub i Sverige. Det här är helt instrumental dub, och det är en kort låt för att vara dub. Rabbedabb finns med på skivan Rotpuls (1982).

Rotpuls var inte på något sätt det första svenska reggaebandet jag upptäckte (det var förstås Peps Blodsband), men när jag hittade bandet så fann det en väg in i mitt reggaehjärta. Sång på skånska, Peps var inblandad både som musiker och producent på en av deras skivor osv.

Inga kommentarer: