Besök svereggae.se istället!

Kära läsare. Nu är sajten svereggae.se i skarpt läge. Det återstår en del putsande och ni kan räkna med att det händer en del förändringar de kommande veckorna, men nu är jag såpass nöjd med sajten att jag släpper ut den. Det här betyder att svenskreggae.blogspot.com inte uppdateras och ni ska istället besöka svereggae.se för nyheter. Hela arkivet härifrån är överflyttat. Hoppas ni kommer trivas på nya adressen! :)

07 juni, 2009

Alborosie regerade i kylan

Så har man sett en utomhuskonsert i början på juni i kalla Sverige. Tur att musiken värmde så mycket! Först ut på Parksnäckan var Uppsala-artisten Format med band. Han körde cirka 30 minuter, bäst låt var hans tolkning av Syster Sols Gillar din vibe. Det är en snuskigare version, finns att höras här på Skawars.

Sedan var det dags för plantan på tillväxt, Junior Natural. Under mina två år i Uppsala har det pratats mycket om den här killen. Nu är han 14 år och debutplattan ligger i röret. Som han har utvecklats. Nu är han inte längre en gullig liten kille som kan sjunga. Nej, han är på god väg att bli en fullfjädrad artist. Bästa låt: hyllningen till URF och Yared. Den fick publiken att gunga.

Tredje artist ut IEye från Jamaica. För mig en helt okänd stjärna. Hon körde en skön blandning av dancehall och roots, som de flesta jamaicanska artister gör. Hon håller inte Queen Ifrica-klass men IEye håller helt klart hög klass. Kan tyvärr ej tipsa om någon låt.

Fjärde och sist ut den italienska jamaicanen som vi kommit dit för, Alborosie. Vilken publikdomptör! Jag såg honom på URF förra året och nu var han än vassare. Alla singlar som släppts, debuten Soul Pirate är bra material att ösa ur, och så nya skivan Escape from Babylon på det. Givetvis fick vi Uppsalabor höra "hyllningen" till stan, Operation Uppsala som är ett spår på hans nya skiva. Ett spår som handlar om polisens agerande i samband med URF då flera artister testades för narkotika.

Bästa låt med Alborosie blir svårt, men när publiken på slutet skanderade Kingston Town och han körde en säkert 10 minuter lång version inklusive trumsolo, så får det bli den. Dock skilde sig versionen oerhört åt mot den på skiva eftersom det blir mycket dancehall live. På skiva är ju låten väldigt rootsig.
Stort tack för denna warm up, även om det i fötter och händer efteråt mest känns som en URF Cool down. :)
Sist ett försök att ladda upp videoklipp på Youtube. Operation Uppsala!

Inga kommentarer: