Besök svereggae.se istället!

Kära läsare. Nu är sajten svereggae.se i skarpt läge. Det återstår en del putsande och ni kan räkna med att det händer en del förändringar de kommande veckorna, men nu är jag såpass nöjd med sajten att jag släpper ut den. Det här betyder att svenskreggae.blogspot.com inte uppdateras och ni ska istället besöka svereggae.se för nyheter. Hela arkivet härifrån är överflyttat. Hoppas ni kommer trivas på nya adressen! :)

02 juni, 2009

Jätten Finn - Vyssan lull in dub

Eftersom det strax är dags för att lägga lilla dottern blir det i dag en vaggvisa i bloggen. Vyssan lull kokar kittelen full... Här har Finn dubbat till den klassiska folkvisan som enligt Myggans nöjeslexikon först förekom i tryckt form i Evert Taubes vissamling Sju sjömansvisor (1919).
Den här versionen är dock från 2001, och dubbar igång ordentligt en bit in. På tal om folkvisor så har en isländsk reggaegrupp som heter Hjálmar gjort en version av Ack Värmeland du sköna. Ég Vil Fá Mér Kærustu heter den och är riktigt bra. Hjálmar är värt att upptäcka, om ni inte redan gjort det.

Oj, det här blogginlägget kom att handla om mer än Jätten Finn. Så kan det gå.

1 kommentar:

Anonym sa...

Keflavik Kingston med Hjálmar ligger nu på spotify. Yay!