Besök svereggae.se istället!

Kära läsare. Nu är sajten svereggae.se i skarpt läge. Det återstår en del putsande och ni kan räkna med att det händer en del förändringar de kommande veckorna, men nu är jag såpass nöjd med sajten att jag släpper ut den. Det här betyder att svenskreggae.blogspot.com inte uppdateras och ni ska istället besöka svereggae.se för nyheter. Hela arkivet härifrån är överflyttat. Hoppas ni kommer trivas på nya adressen! :)

27 november, 2009

Bästa Kalle Baah?

Nu har jag dragit igång en omröstning om Kalle Baahs bästa årtionde, för att fira 30 år med bandet. Rösta på din favoritperiod med Skärblackas stolthet, kommentera gärna något i stil med bästa låten, favoritkonsert eller annat kul minne runt Kalle Baah.

4 kommentarer:

Björn Owen Johansson sa...

Ett minne med perspektiv. En gång fick jag i julklapp en Kalle Baah-flyer med bandets autografer på. Det var stort! I morgon äter jag middag med dem.

För mig är första och sista skivan absolut starkast. Trots att jag hörde Natural före de andra. Rösten hamnade på 00-talet. Men jag tror 10-talet blir deras bästa.

Vegaland sa...

Blacka Rasta är det enda jag någonsin kunnat lyssna på med dem. När kom den? 85? I övrigt har det varit alldeles för utslätat. Tyvärr. De skulle ha fortsatt på svenska. Då skulle de behållit ett eget uttryck genom åren.

Prince Herring sa...

Jag kommer förstås veckla ut mig lite mer senare, när omröstningen är avslutad, men jag måste hålla med Björn om att första och senaste skivan är de bästa. Fast efter i dag får man väl säga näst senaste? :)

Björn Owen Johansson sa...

Ja, precis. "Sista" var ju till att ta i. Bråda Dagar är senaste.... i några timmar till.

Lars: Deras senaste (se ovan) är också på svenska. Inte för att den låter som Blacka Rasta, men ändå!