Besök svereggae.se istället!

Kära läsare. Nu är sajten svereggae.se i skarpt läge. Det återstår en del putsande och ni kan räkna med att det händer en del förändringar de kommande veckorna, men nu är jag såpass nöjd med sajten att jag släpper ut den. Det här betyder att svenskreggae.blogspot.com inte uppdateras och ni ska istället besöka svereggae.se för nyheter. Hela arkivet härifrån är överflyttat. Hoppas ni kommer trivas på nya adressen! :)

18 november, 2009

Reggae bäst live

Nu kan vi slå fast att reggae är bäst live. Av er läsares tycke och smak kan vi nu dra slutsatsen att endast ett fåtal hellre hör reggae på skiva. Aldrig har det varit så tydlig övervikt för ett alternativ när bloggen haft omröstning.

Live ska det vara tycker 88% medan 11% föredrar skiva. För att göra två till en så tänkte jag i dag tipsa om den liveskiva som är bäst, och som är inspelad i Sverige.

Det brittiska rootsbandet Misty in Roots spelades in i Göteborg och Linköping våren 1979. Ojojoj, vilken bra rootsreggae det här är! Inspelat av svenska ljudtekniker, släppt på skivbolaget Nacksving. Skivan är hart när omöjlig att få tag på i fysiskt exemplar. Om ni får tag på den i någon form, njut av den fantastiska reggaen som bandet bjuder på. Detta är dessutom deras debutskiva.

Kanske blev några svenskar frälsta efter den här skivan, kanske några till och med blev musiker efter att ha hört denna pionjärinspelning i Sverige.

1 kommentar:

arvid sa...

här har du helt rätt. sanslöst bra skiva! otroligt bra rent utav. dom ska ha spelat in en liknande liveskiva i london tror jag kort efter, skulle vara kul att höra!