Besök svereggae.se istället!

Kära läsare. Nu är sajten svereggae.se i skarpt läge. Det återstår en del putsande och ni kan räkna med att det händer en del förändringar de kommande veckorna, men nu är jag såpass nöjd med sajten att jag släpper ut den. Det här betyder att svenskreggae.blogspot.com inte uppdateras och ni ska istället besöka svereggae.se för nyheter. Hela arkivet härifrån är överflyttat. Hoppas ni kommer trivas på nya adressen! :)

24 november, 2009

Toots drömmen för Yared

Svenska reggaebloggen har träffat Yared Tekeste och Adiam Kubrom för att prata om vad som kommer hända med Uppsala reggaefestival (URF) 2010 men också framöver.

- 2010 är det tioårsjubileum för oss, då vill vi se tillbaka på vilka som varit de bästa konserterna genom åren och plocka ihop det bästa. Det finns några artister som vi gärna ser till sommaren som Groundation och Alborosie, berättar Yared Tekeste.

Ännu är inga artister bokade, därmed ligger URF-arrangörerna lite efter i arbetet jämfört med tidigare år. Orsaken är hälsoskäl.

Ekonomin är, som vanligt, inte den bästa. Men 2009 gick ändå bättre ekonomiskt än till exempel 2008, trots färre artister och färre besökare.

Bland reggaefans har det funnits en oro att 2009 skulle bli det sista festivalåret. Oron gjorde att ett 20-tal reggaeentusiaster samlades i Uppsala för att grunda en intresseförening för att bevara reggaen i Uppsala. Exakt hur föreningen kommer jobba är under utarbetande. Arrangörerna kan komma med ett lugnande besked:

- Vi tänker köra på. Vi hoppas kunna driva URF i många år till, säger Adiam Kubrom.

En drömbokning till tioårsjubileet för Yared Tekeste är självklar:

- Jag skulle gärna vilja ha hit Toots & The Maytals, men Toots Hibbert är flygrädd. Att få hit honom har hittills varit omöjligt, men jag hoppas.

URF har genom åren kunnat bjuda på gamla legender som The Heptones och Bunny Wailer, men också nyare stjärnor från Västindien som Collie Buddz och Busy Signal och de största svenska stjärnorna som Peps Persson, Kultiration och nu nedlagda Svenska Akademien.

Uppsala reggaefestival hålls nästa gång 5-7 augusti och biljetterna släpps inom kort.

1 kommentar:

Erik sa...

Jag skulle svingärna vilja se Toots. Vore en verklig drömspelning. Ur det äldre gardet skulle URF gärna annars boka Johnny Osbourne eller Ken Boothe. Bland de yngre förmågorna lockar exempelvis Omar Perry och Pressure.