Besök svereggae.se istället!

Kära läsare. Nu är sajten svereggae.se i skarpt läge. Det återstår en del putsande och ni kan räkna med att det händer en del förändringar de kommande veckorna, men nu är jag såpass nöjd med sajten att jag släpper ut den. Det här betyder att svenskreggae.blogspot.com inte uppdateras och ni ska istället besöka svereggae.se för nyheter. Hela arkivet härifrån är överflyttat. Hoppas ni kommer trivas på nya adressen! :)

06 november, 2009

Falköping - Sveriges Kingston?

Staden som är känd för ost, volleyboll och Mösseberg kan nu också lägga till reggaefestival till listan. På lördag, 7/11, så kommer Kultiration till stan till Kingston Roots Reggae Festival. Dessutom kommer Dan-I-Locks och God Silla från Deng Deng Hifi och Oskar Franzén. Hemmaystemet Satta Vibes Sounds kör också.

Det blir också drumworkshop, konst och fotoutställning. Svenska Reggaebloggen ställde några frågor om arrangemanget till Fredrik Turin, en av männen bakom Falköpings Reggae Förening.

"Föreningen har funnits i drygt två år. Vi har arrangerat diverse arrangemang, som tex Kingston Roots Reggae Club, sista fredagen varje månad under höst, vinter, och vår på Restaurang Nouveau i Falköping, reggaepicknick på Mösseberg, vi har medverkat på och arrangerat reggaepicknick på Dragonfly festival, samt spelat på diverse mindre konst/musik events."


Det är tre personer drivande i föreningen. Förutom Fredrik Turin också Daniel Wilhelsson och Per Jellinek, alla med i Satta Vibe Sound.

"Föreningen bildades för att vi dels ville sprida reggaemusiken i Falköping, dels för att det är lättare att arrrangera saker med en förening bakom sig. Vi har ett fyrtiotal medlemmar. Falköping har ett bra musikliv, men reggaen är inte stor, men intresse finns"


130 biljetter säljs till evenemanget, och nu i helgen provar man en större lokal, Lilla Teatern i Falköping.

"Om det blir en återkommande grej, återstår att se, men det vore roligt".

Inga kommentarer: