Besök svereggae.se istället!

Kära läsare. Nu är sajten svereggae.se i skarpt läge. Det återstår en del putsande och ni kan räkna med att det händer en del förändringar de kommande veckorna, men nu är jag såpass nöjd med sajten att jag släpper ut den. Det här betyder att svenskreggae.blogspot.com inte uppdateras och ni ska istället besöka svereggae.se för nyheter. Hela arkivet härifrån är överflyttat. Hoppas ni kommer trivas på nya adressen! :)

17 augusti, 2009

Exklusivt med Peps

Vi är många reggaefans som väntar på Peps återkomst på skiva. Äntligen! utbrast vi 2005 när hans senaste album kom. Sedan dess har det inte blivit något album men för ett tag sedan hittade jag lite exklusiva, nya reggaespår med Peps. Och på begäran av en läsare kommer nu en text om låtarna som släpptes tidigare i år.

De exklusiva låtarna finns med på en samlingsplatta som heter Tjo Va' De Viftar. Just en låt med den titeln spelade Peps in redan 1977. Ni som kan er Peps vet då att det här handlar om visor gjorda i nyversioner och i någon slags baktakt. Projektet som ledde fram till samlingsskivan kan du läsa mer om här.

Peps bidrar med två låtar, utan Blodsband. Han spelar de flesta instrument själv. Den första låten heter Malmö-pas De Quatre, No. 1 och skrevs för drygt hundra år sedan. Originalet är i schottistakt och vi vanliga dödliga känner igen den med en helt annat text, Mössens julafton.

Den andra låten heter Karl Lållares eftermäle och är också närmare hundra år gammal. Den handlar om en lumpsamlare i Malmö. Peps version låter väldigt nyahbinghi och han spelar instrument som jag inte visste att han behärskar: akete, funde och shekere. Låten har det meditativa lugnet som nyahbinghi reggae har.

Peps sjunger på ytterligare en låt, Utställningsvisan, som verkar vara den där alla artister bidrar med någon rad. Jag har ej hört den. Jag måste också tipsa om att en annan favorit bidrar med ett spår, Timbuktu.

Förstås kan du köpa hela skivan för runt hundringen. Annars går låtarna att köpa i Itunes store. De är värda 9 kronor per spår.

2 kommentarer:

Vegaland sa...

En fråga om något helt annat än Peps... Var hittade du "Besökare"-gadgeten du har nedanför bloggarkivet? Är det ett bloggeralternativ eller en tjänst importerad utifrån?

Prince Herring sa...

Den finns på http://susnet.se/tjanster/. Du får dock klura lite på formateringen. Det finns direkta instruktioner på hur man gör med en blogspot-sida. Räknaren blir väldigt snygg om man jobbar med den, tycker jag.