Besök svereggae.se istället!

Kära läsare. Nu är sajten svereggae.se i skarpt läge. Det återstår en del putsande och ni kan räkna med att det händer en del förändringar de kommande veckorna, men nu är jag såpass nöjd med sajten att jag släpper ut den. Det här betyder att svenskreggae.blogspot.com inte uppdateras och ni ska istället besöka svereggae.se för nyheter. Hela arkivet härifrån är överflyttat. Hoppas ni kommer trivas på nya adressen! :)

22 augusti, 2009

Pop goes reggae: Moneybrother

Eftersom jag bestämt mig för att bredda bloggen från svensk dub till svensk reggae i allmänhet så inkluderar jag också popflörtarna. Bara för skojs skull. Det går i vågor, när reggaen influerar popmusiken. I år har vi ett kul inslag, av en snubbe som tidigare tassat runt i reggaemarkerna nämligen Moneybrother. Hans gamla band Monster hade influenser av reggae men var inte särskilt bra, om du frågar mig. Så gick han solo och blev mycket bättre. Hjärtutlämnande gubbsoul. Så på femte plattan kom han tillbaka till reggaen på en låt. Ni har hört den på radion och här kan ni se den också. We Die Only Once(And For Such A Long Time).

3 kommentarer:

Kunta Kinte sa...

Håller inte alls med dig. Monster var ju ett band med en enorm känsla och ett fantastiskt röj. Sedan steg framgångarna en viss sångare åt huvudet varpå han stylade om sig, övergav hjärtats musik för radioskval och sedemera blev folkkär intetsägare.

Prince Herring sa...

Det är härligt med olika åsikter. Jag hade kanske delat din åsikt om jag någonsin sett Monster live. På platta var det inte i min smak.

Tenor sa...

- "Hjärtutlämnande gubbsoul", sa Bill.
- "Hjärnutlämnande gubbsoul", sa Bull.

Pelle Svanslös tänkte : "...de har fel bägge två. Det är Själlös Gubbrock det handlar om"