Besök svereggae.se istället!

Kära läsare. Nu är sajten svereggae.se i skarpt läge. Det återstår en del putsande och ni kan räkna med att det händer en del förändringar de kommande veckorna, men nu är jag såpass nöjd med sajten att jag släpper ut den. Det här betyder att svenskreggae.blogspot.com inte uppdateras och ni ska istället besöka svereggae.se för nyheter. Hela arkivet härifrån är överflyttat. Hoppas ni kommer trivas på nya adressen! :)

13 augusti, 2009

Reflektioner om URF

Årets stora reggaefest i Sverige är över. Det har nu gått fem dagar sedan musiken på Kap i Uppsala tysnade. Några reflektioner om URF 2009:

1. Det var färre artister. Nu minns jag inte exakta siffrorna men antalet artister minskade med närmare 20 i år. Stora skillnaden var att tältscenen inte användes förrän sent torsdag kväll.
2. Det var färre utländska artister. Satsning på svensk reggae kallade arrangören det. Jag tror det var en ekonomisk lösning att skippa ett stort antal utländska akter för att få det att gå runt. Ekonomin har varit akilleshälen, år efter år.
3. Polisen testade ännu fler. Trots att det enligt polisen själv var färre poliser på plats så testades fler för ringa narkotikabrott och fler misstänks för innehav. Inte för att jag vet vad det har med reggae att göra, men man måste prata droger när man pratar reggae, har jag förstått...
4. Det var färre besökare. Enligt arrangören kom årets besökssiffror inte ens upp i 2008 års. Då spöregnade det i princip i tre dagar, i år var det solsken. Varför uteblev så många besökare jämfört med rekordåret 2007 som också bjöd på fint väder? Jag tror att punkt 1,2 och 3 var orsaken.
5. Har festivalen nått sin kulmen? Jag hoppas inte det. Nästa år kommer campingen att kunna läggas utanför festivalområdet igen, man kommer kunna ha det stora tältet igen och kanske kan det leda till fler artister igen. Om arrangören så vill och har råd...
6. Måtte inte 2010 bli sista året! Jag håller alla tummar för att det blir en återkommande festival. Jag som dessutom bor i Uppsala älskar verkligen att kunna se utländska storstjärnor, blandat med artister från förr, blandat med det bästa ur svenska reggaescenen.

2 kommentarer:

Vegaland sa...

Jag tycker satsningen på svensk reggae är helt rätt oavsett om det ligger ekonomi eller inte bakom. Svensk reggae håller så hög klass att den förtjänar en torsdag för sig själv.

Prince Herring sa...

Absolut håller svensk reggae klass nog. Inte tal om annat! Du pratar ju med en redan frälst. Förresten tror jag att jag såg dig på festivalen i din rödgula t-shirt. :)