Besök svereggae.se istället!

Kära läsare. Nu är sajten svereggae.se i skarpt läge. Det återstår en del putsande och ni kan räkna med att det händer en del förändringar de kommande veckorna, men nu är jag såpass nöjd med sajten att jag släpper ut den. Det här betyder att svenskreggae.blogspot.com inte uppdateras och ni ska istället besöka svereggae.se för nyheter. Hela arkivet härifrån är överflyttat. Hoppas ni kommer trivas på nya adressen! :)

23 augusti, 2009

Svenska Akademiens sista ryck?

Med stor förfäran slog nyheten emot mig i morse. Mr Gillis Bengtsson, turnéledare och propagandachef som han kallar sig, skriver följande i sin blogg apropå att Svenska Akademien i helgen spelar på Tyrolen i Alvesta i Småland: "Ska bli toppenkul men också vemodigt då blir sista natten med gänget. Svenska Akademien har varit fruktansvärt bra i sommar. Framtiden får utvisa när och om de spelar nästa gång... En historisk, kanske sista, spelning med hela lineupen som kuskat land och rike runt de sista åren blir i alla fall det ikväll."

Det är förstås fritt fram att tolka men onekligen verkar det som att vi inte kommer höra av Svenska Akademien på ett tag. Modern svensk reggaes fanbärare är på väg bort.

Frågan är då om det innebär total splittring, avhopp från en eller två medlemmar eller bara en lång paus för allihop? Vi får se, vi får se. De har ju musikaliskt dragit åt väldigt olika håll när det kommit soloprojekt. Lägg Stures Dansorkester, General Knas, Räven och Lars-på-bas verk bredvid varann och du hittar inte många likheter. Kanske det är/var både gruppens styrka och svaghet.

4 kommentarer:

Vegaland sa...

Ja, det känns lite sorgligt. Deras soloutflykter har innehållit en del trevliga spår men det är svårt att komma från att det är tillsammans som Akademin det bästa och mest minnesvärda har producerats.

Camilla sa...

Får man väl verkligen hoppas att det inte är så.

Zoni sa...

Vore supertrist om det inte blir nåt mer. Måtte dom fortsätta. Kul med bloggen förresten! Nu är det bara det där med dancehall som fattas...
; )
Bless. /zoni

Prince Herring sa...

Zoni, du kommer se att det smyger sig in lite dancehall här och där. Men på svenska då. :)