Besök svereggae.se istället!

Kära läsare. Nu är sajten svereggae.se i skarpt läge. Det återstår en del putsande och ni kan räkna med att det händer en del förändringar de kommande veckorna, men nu är jag såpass nöjd med sajten att jag släpper ut den. Det här betyder att svenskreggae.blogspot.com inte uppdateras och ni ska istället besöka svereggae.se för nyheter. Hela arkivet härifrån är överflyttat. Hoppas ni kommer trivas på nya adressen! :)

15 september, 2010

Ny reggaeklubb i Kalmar

Får du inte nog av Öland Roots? Då kan bloggen berätta att du från och med 24 september kan gå på klubb arrangerad av samma människor. För er som känner till historian så låter det kanske bekant med Öland Roots och klubb. Tidigare har man drivit klubben Baktakt i Kalmar men den är nedlagd. Istället tar man nya tag med ett nytt namn och ett nytt arrangörskoncept; det ska delas mellan tre. Det är Öland Roots, Scenteknik och en cateringfirma som heter Änglamat som kör ihop. Johan Grusell berättar mer om den nya klubben, Reggae Klubb.

- Tanken är att vi ska köra 2-3 gånger under hösten och se hur det funkar. I våras körde vi typ åtta arrangemang i Kalmar och det var för mycket, man hann inte med att lägga ned det arbete som behövs för att det ska bli bra arrangemang. Dessutom var vi för lite folk som jobbade med det. Nu satsar vi istället på ett par lite större arrangemang med artister som folk här vet vilka de är. Som det ser ut nu planerar vi endast att köra liveartister för det är det som har gått hem bäst här i Kalmar.

Varifrån kom idén med en ny klubb?

- Själva idén till det här kom till genom att vi pratade med Scenteknik, som kör ljud och ljus på Öland Roots, om att vi borde göra någonting tillsammans i Kalmar och på den vägen är det. Scenteknik hade redan samarbete med Änglamat så därför blev det självklart att ta in dem också då vi behövde någon som ansvarade för mat och dryck.

Det är inte bara arrangörsstaben som förändras utan det blir också ny plats, berättar han.

- Vi har valt en ny lokal i Kalmar där vi aldrig arrangerat något tidigare. Lokalen är betydligt större än de vi tidigare använt oss av. Oftast har vi kört arrangemang på Söderport i Kalmar och där är lokalerna begränsade till 150 personer. Nu kör vi på Folkets Park i Kalmar som har kapacitet för 1 500 personer!

Premiärkvällen 24 september kommer Syster Sol och General Knas, backade av bandet Ragga Pack från Köpenhamn. Mellan 19.30 och 21.00 kommer det finnas karibisk buffé. På http://www.kalmarreggaeklubb.blogspot.com/ kan du läsa mer.

Inga kommentarer: