Besök svereggae.se istället!

Kära läsare. Nu är sajten svereggae.se i skarpt läge. Det återstår en del putsande och ni kan räkna med att det händer en del förändringar de kommande veckorna, men nu är jag såpass nöjd med sajten att jag släpper ut den. Det här betyder att svenskreggae.blogspot.com inte uppdateras och ni ska istället besöka svereggae.se för nyheter. Hela arkivet härifrån är överflyttat. Hoppas ni kommer trivas på nya adressen! :)

15 februari, 2010

Boken många väntar på

Ett bra tag har vi reggaeinsatta väntat på boken om svensk reggae. Min kontakt med författaren Kristian Lönner i helgen visade sig vara ett lyckokast. Det har nämligen hänt positiva saker nyligen.

- Faktum är att de senaste veckorna varit väldigt glädjande när det gäller boken! Kanske kan alla bitar äntligen falla på plats, berättar Kristian Lönner i ett mejl.

Boken har gått under arbetsnamnet Dubsjuk och Lönner började sitt arbete sommaren 2007. Mängder med intervjuer har gjorts, också besök vid skivinspelningar, konserter med mera. Boken ska ge hela historien från de första jamaicanska hitsen på 60-talet till dagens scen.

Det har varit problem längs vägen, men nu när Kristian Lönner bland annat bytt förlag från Reverb till Stenberg Schentz Förlag så är förhoppningen att boken ska vara klar innan sommaren.

- Nu är arbetsnamnet "Jamaica - Sverige, Tur & Retur". Namnet kommer sig av bokens struktur. Den börjar med hur reggaen kommer från Jamaica till Sverige och slutar med hur svenska producenter idag skickar ljudfiler till jamaicanska artister, berättar Kristian Lönner.

Behöver det påpekas att bloggen ser fram emot när boken når bokdisken?

1 kommentar:

Erik sa...

Ser fram emot att läsa boken. Vore ju toppen om den dyker upp lagom till hängmattan.