Besök svereggae.se istället!

Kära läsare. Nu är sajten svereggae.se i skarpt läge. Det återstår en del putsande och ni kan räkna med att det händer en del förändringar de kommande veckorna, men nu är jag såpass nöjd med sajten att jag släpper ut den. Det här betyder att svenskreggae.blogspot.com inte uppdateras och ni ska istället besöka svereggae.se för nyheter. Hela arkivet härifrån är överflyttat. Hoppas ni kommer trivas på nya adressen! :)

24 februari, 2010

Första artistsläppet till URF

En stor nyhet damp ner under onsdagskvällen. Gentleman & The Evolution, Misty In Roots, Kalle Baah, Kapten Röd, Channel One Sound (UK), Serengeti och Slag Från Hjärtat är de sju första akterna som är bokade till Uppsala Reggae Festival 2010.

Det är ett senare släpp än tidigare år, men arrangörerna skriver "detta är bara början, mer tillkommer snart och det i rasande fart, det är bara drygt fem månader kvar till 10-årsjubileumfesten. Det kommer att bli ett axplock av de bästa artister som har varit på URF, och en hel del nya bekantskap".

Ni som följer bloggen vet att några namn dyker upp på många festivaler i sommar: Kapten Röd och Serengeti. Misty In Roots är en favorit, jag har ingen aning om vilken klass de håller i dag men läs gärna ett tidigare inlägg om engelsmännen här. De spelade också på festivalen 2003. Slag Från Hjärtat hyllades nyligen av mig för sin debutskiva så det känns som ett givet val, dock inte på grund av min recension. Ähum. Kalle Baah 30-årsjubilerar och lockar alltid mycket publik, Gentleman är en publikfavorit bland annat efter tidigare spelningar i Uppsala.

Channel One Sound har jag inte benkoll på men visst är det Mikey Dreads gamla soundsystem? Jag tackar den uppmärksamma läsare, Malin Norén, som helt riktigt påpekade för mig att Mikey Dread är död. Ljudsystemet lever vidare.

Känns som ett bra första släpp, tycker jag. Kommentarer på artisterna?

4 kommentarer:

Anonym sa...

Måste säga att det verkligen inte var något extraordinärt artistsläpp. Gentleman, jaha han har man ju sett ett par gånger. Tur att det kommer fler släpp iaf :)

Vegaland sa...

Glädjeämnet är Kapten Röd. Önskar att jag kunde knyta förhoppningar till Misty In Roots - vars gamla skivor jag älskar - men de framstod som skuggor av sina forna jag redan 2003. Därför förväntar jag mig inte mycket av dem 2010.

Erik sa...

Inget upphetsande för mig ännu. Bäst hittills är Channel One Sound. Misty in Roots var ju grymma en gång i tiden. Hoppas att de håller fortfarande.

Malin Norén sa...

Tjena, tack för en bra blogg! Vart bara lite förvirrad att du skrev att Channel One Sound är Mikey Dread och grabbarna, dog inte Mikey Dread 2008?