Besök svereggae.se istället!

Kära läsare. Nu är sajten svereggae.se i skarpt läge. Det återstår en del putsande och ni kan räkna med att det händer en del förändringar de kommande veckorna, men nu är jag såpass nöjd med sajten att jag släpper ut den. Det här betyder att svenskreggae.blogspot.com inte uppdateras och ni ska istället besöka svereggae.se för nyheter. Hela arkivet härifrån är överflyttat. Hoppas ni kommer trivas på nya adressen! :)

22 februari, 2010

Partillo - Sveriges mest anlitade?

Patrik "Partillo" Alexandersson har som vanligt händerna fulla. Om han inte producerar beats så spelar han i det ena kompbandet eller det andra. Men han har tagit sig tid och berättar för Svenska reggaebloggen om det sorgtyngda 2009 och fullbokade 2010.

- 2009 var ett jävligt år för mej, som ni kanske förstår. Kändes grymt att få ut Junior Erics skiva tillslut dock. Strax innan Eriks dödsolycka hade jag och Papa Dee bestämt oss för att inleda samarbetet runt hans kommande skiva. Jag hade gjort skisser till en tredjedels skiva, men från och med januari - Eriks olycka - så stannade allt arbete upp. Orkade absolut inte ta tag i något konkret på ett par månader. När jag sedan började resa mej så bokade jag en resa till Italien, där Papa Dee för tillfället höll till. Jag gjorde grunden till hans skiva i min studio i Göteborg och vi voicade där nere i Italien, berättar Partillo.

Han berättar att arbetet med Papa Dees kommande skiva fortfarande pågår och ett samarbete med Singa D, som kommer släppa sitt debutalbum under 2010:

- Just nu jobbar jag alltså med Singa D:s fullängdare och Papa Dees fullängdare, samt även Whales fullängdare som vi ska lansera i Nigeria (hans hemland). Och sist men inte minst Collie Buddz! Jag kommer att ha med ett par riddims på hans skiva också.

- Nu har jag precis slutfört mina riddims/låtar som jag ska ha med på både Serengetis skiva samt Kapellets (Snakka San, Ludde, Jeepstarr) fullängdare samt Panetoz kommande skiva (hiphop/dancehall från Stockholm). Det är alltså fullt upp! konstaterar Partillo.

Rytmsamling till våren
Partillo berättar att han i vår planerar att släppa en rytmsamling på sin nya dancehallrytm, men han vill inte avslöja mer än så just nu. Som om inte det här räcker. Han ska spela trummor bakom Syster Sol, Kapten Röd, Jaqee, Serengeti, Etzia med flera. De flesta gigen är med Hot This Year Band men även en del med The Kokoonuts.

- Jag har förmodligen glömt att skriva med hälften av det jag just nu gör så jag kanske får uppdatera senare, skriver Partillo i sitt mejl.

1 kommentar:

Björn Owen Johansson sa...

Tack Herring! Fin läsning. Partillo är en rakt igenom imponerande producent och trummis. Att han, efter allt elände, orkar jobba vidare är hedervärt!