Besök svereggae.se istället!

Kära läsare. Nu är sajten svereggae.se i skarpt läge. Det återstår en del putsande och ni kan räkna med att det händer en del förändringar de kommande veckorna, men nu är jag såpass nöjd med sajten att jag släpper ut den. Det här betyder att svenskreggae.blogspot.com inte uppdateras och ni ska istället besöka svereggae.se för nyheter. Hela arkivet härifrån är överflyttat. Hoppas ni kommer trivas på nya adressen! :)

12 december, 2009

Årets galnaste resa?

Glesbygd'n spelade i Arkhangelsk i Ryssland under hösten och jag tror vi kan utse bandets spelningar till årets galnaste. Nu berättar bandet självt i ett nyhetsbrev om resan.

"Efter två spelningar i västra Sibirien där vi skapat makalösa minnen och fått uppleva en helt ny scenpolitik, kan vi glatt konstatera att Ryssland är precis lika konstigt som ni tror. I Arkhangelsk åtminstone är en vanlig konsert tre timmar lång och uppdelad på två delar. Bara där blev vi förvånade. 

För att göra det än märkligare, blev vi titt som tätt avbrutna mitt i spelningen. Det är en vana att micken åker runt i publiken, där de fritt och vågat får ställa precis vilka frågor som helst. Till exempel mellan Parasita och Vors brinne fick Elfrida den korta och raka frågan huruvida det låg till med hennes äktenskap. Roligt och annorlunda. Mest stola är vi att ingen försvann under resan. Nio personer, sex flygresor, massor med bussar och tunnelbana i Moskva och inte en enda som gick vilse eller försvann. Makalöst."

I kväll firar bandet barnafödsel (ni valde ett vackert namn på er dotter...) med en julkonsert i Umeå. Vad jag förstår är det första gången sedan Rysslandsäventyret som Glesbygd'n står på scen.

1 kommentar:

Petra sa...

Intressant :P Den ryska reggaescenen har jag inte ägnat en tanke åt tidigare. Big up!