Besök svereggae.se istället!

Kära läsare. Nu är sajten svereggae.se i skarpt läge. Det återstår en del putsande och ni kan räkna med att det händer en del förändringar de kommande veckorna, men nu är jag såpass nöjd med sajten att jag släpper ut den. Det här betyder att svenskreggae.blogspot.com inte uppdateras och ni ska istället besöka svereggae.se för nyheter. Hela arkivet härifrån är överflyttat. Hoppas ni kommer trivas på nya adressen! :)

31 december, 2009

Alternativa 2009

Jag har fått en del läsarkommentarer på att Kultiration förtjänade fler nomineringar i omröstningen om bästa reggaen 2009. Härmed delas ett tröstpris ut, både i kategorin årets artist och årets låt (Lejoninna).

Det var en läsare, Eveliina, som tyckte att Joey Fever förtjänade att bli nominerad till årets låt för Tell it to my heart. Håller med om att låten är underbart bra. Tröstpris!

Till de som tyckte att Syster Sol fått för många nomineringar säger jag bara: ni hade fel. Tar man hem fyra av fem kategorier är man inte överskattad.

Årets glädjebesked under 2009? Det måste bli den överraskande comebacken av Kung Kodum. En singel dök upp i december, ett album troligen till våren.

Årets nytändning? Liberator fortsatte på den inslagna vägen från 2008 då man släppte en EP. I år kom albumet Stand and deliver och Sveriges ska-kungar visar var skåpet ska stå.

Årets dystra stund 1: Junior Erics bortgång. I början av januari avled Erik Alexandersson, 26 år gammal, efter en trafikolycka. Hela Reggaesverige kommer i flera år sakna mannen som kunde blivit den stora stjärnan.

Årets dystra stund 2: Svenska Akademiens nedläggning. För mig var det överraskande att bandet lade ner, men solokarriärerna har tagit fart ordentligt. Hur många album kommer släppas under 2010? Sture, Lars-på-bas, GeneralKnas och Räven är alla kapabla för skivor. Kanske blir Akademien ännu större när medlemmarna kör solo?

Inga kommentarer: