Besök svereggae.se istället!

Kära läsare. Nu är sajten svereggae.se i skarpt läge. Det återstår en del putsande och ni kan räkna med att det händer en del förändringar de kommande veckorna, men nu är jag såpass nöjd med sajten att jag släpper ut den. Det här betyder att svenskreggae.blogspot.com inte uppdateras och ni ska istället besöka svereggae.se för nyheter. Hela arkivet härifrån är överflyttat. Hoppas ni kommer trivas på nya adressen! :)

18 december, 2009

Dubtips: El elyon

På missionsresan runt Sverige och MySpace på jakt efter bra svensk reggae stannar bloggen i dag till i Malmö. En artist som kallar sig El Elyon har hunnit göra en demoskiva som han personligen krängde i Malmö och Köpenhamn.

- Jag gick och sålde i parker, mest i Malmö och Köpenhamn, det gick bra och folk verkade nöjda, berättar Marcus "El Elyon" Jonsson för Svenska reggaebloggen.

Dubben har fått stå tillbaka lite på sistone, men något spår släpper han ibland på sin sida.

- Har dock tänkt att ge dubben lite mer tid och möda så småningom, jag har en del nytt material som jag jobbar på redan så håll utkik! Det är nytt på gång! lovar El Elyon och meningen är att det ska bli en ny demo-cd.

Han berättar om varierade musikalisk influenser som hiphop, flamenco, trance, folkmusik och jazz. När det gäller dubben dyker de väntade namnen upp: Lee Perry, Augustus Pablo, Jah Shaka, Scientist och King Tubby.

Svenska reggaebloggen rekommenderar avslutningsvis några spår med El Elyon: Rasta Victory, Visions of Zion in Dub och Black Ark Tribute.

1 kommentar:

Ilahinoor sa...

Jah! Han är grym! Ingen gör så djupa basar som El Elyon. Ser fram emot att se han live även denna sommar, hans spelning på Möllevångsfestivalen var grym även om högtalarna inte gjorde hans dub helt rättvisa. <3