Besök svereggae.se istället!

Kära läsare. Nu är sajten svereggae.se i skarpt läge. Det återstår en del putsande och ni kan räkna med att det händer en del förändringar de kommande veckorna, men nu är jag såpass nöjd med sajten att jag släpper ut den. Det här betyder att svenskreggae.blogspot.com inte uppdateras och ni ska istället besöka svereggae.se för nyheter. Hela arkivet härifrån är överflyttat. Hoppas ni kommer trivas på nya adressen! :)

27 december, 2009

Några ord från mannen bakom

En del av er som läser bloggen är kanske nyfikna på vem jag, Prince Herring, är. Därför tänkte jag bjuda på lite info.

Mitt riktiga namn är Erik. Till vardags jobbar jag som journalist. Jag väljer att skriva under pseudonym för att jag känner för det. Namnet Prince Herring är valt med omsorg, som en hyllning till min frus idé. Hon är en flitig bloggare också, om barnkläder som hon syr själv. Bloggen heter Strömming design. Så när det var dags för mig att dra igång med bloggandet i maj 2009, kom jag på idén att översätta strömming och sätta ett känt reggaeprefix framför.

Bloggandet startade på Skawars som ett rent hobbyprojekt. Jag blev föräldraledig med vårt första barn och efter två veckor utan journalistiken så behövde jag skriva av mig. Abstinensen blev för stor. Bloggen började som en ren dub-blogg och gick ut stenhårt. Dock upptäckte jag snabbt att det fanns på tok för lite dub i Sverige att skriva om. I samband med Uppsala reggaefestival 2009 tog jag steget över till att skriva om svensk reggae generellt och samtidigt flyttade jag bloggen för att nå fler och kunna använda ett bättre publiceringsverktyg. Svenska reggaebloggen blev verklighet i augusti.

Från början stod jag utanför reggaescenen och tittade in, som en vanlig lyssnare och konsertbesökare med ett intresse för musiken. Successivt har bloggen fört mig längre in i Reggaesverige, närmare scenen, musikerna, producenterna och idéskaparna. Det är en utveckling jag inte förväntat mig, men som jag gillar.

Nu har jag precis varit med och bildat en reggaeförening i Uppsala. Vi ska stödja reggaemusiken och de positiva värderingarna som reggaen har. Riktigt vart den leder vet vi inte än, men det kan bli studiecirklar, spelningar, konstutställningar och annat. Är ni intresserade av att medverka i vår förening, skicka ett mejl till uppsalareggaevanner at gmail.com. En hemsida är också under uppbyggnad.

Om ni har förslag på vad ni vill läsa i bloggen, hör av er! Vägen till publicering är inte lång, så länge det finns relevans, något nyhetsvärde eller annat av värde för reggaepubliken i Sverige.

Oavsett vilket förhållande ni har till svensk reggae, tack för att ni läser min blogg och fortsätt höra av er med glada tillrop, kritik, tips, skvaller och vad det än må vara. Ni bidrar till att bloggen utvecklas.

5 kommentarer:

andrea sa...

Tack mannen! Din blogg e GRYM!
Bless!

Prince Herring sa...

Tack själv!

Jessica sa...

Hej Erik! Välkommen ut ur garderoben. Jag vill så gärna rösta på årets bästa låt... Får man ta den som har coolast titel? Jag menar, Paris Hilton är junte med ;) Bra jobbat förresten, med föreningen. Lycka till!

Petra sa...

Big up! Kul o se mannen bakom :)Diggar att ni startat en förening, bor själv i uppsala och kommer hålla ett öga på det. Kanske ni kunde starta en grupp på facebook för att locka fler entusiaster? Keep the good work goin!

Prince Herring sa...

Vi kan absolut dra igång en Facebookgrupp också. Vi har det på vår att göra-lista. :) Tack för berömmet!