Besök svereggae.se istället!

Kära läsare. Nu är sajten svereggae.se i skarpt läge. Det återstår en del putsande och ni kan räkna med att det händer en del förändringar de kommande veckorna, men nu är jag såpass nöjd med sajten att jag släpper ut den. Det här betyder att svenskreggae.blogspot.com inte uppdateras och ni ska istället besöka svereggae.se för nyheter. Hela arkivet härifrån är överflyttat. Hoppas ni kommer trivas på nya adressen! :)

19 december, 2009

Dancehall väckte Norrlands

Svenska reggaebloggen har bevakat klubben Melting Pot på Norrlands nation i Uppsala. På fredagskvällen spelade som vanligt husbandet Congoman Crew, i kväll med Storsien och P-Danjelsa vid micken. Det var uppvärmning med P-Danjelsa och en av killarna i Congoman Crew som dj:s först. Vid 23-tiden var det så dags för livemusiken att ta över scenen.

P-Danjelsa var förstås huvudakten. Med sitt album Goffa! i bagaget så hade delar av publiken bra koll på vad de skulle få höra. Helt uppenbart var det de mer dancehall- och ragga- aktiga spåren som gick hem bäst hos den danssugna publiken. Personliga favoriter som Dom och Samerna tog mindre plats, trots sin kvalitet. Istället framstod låtar som App, app, app och Olla dom som större favoriter. Den positiva överraskningen var att Gaffa gaffa (från samlingsskivan Högre standard) fick plats.

Av husbandet Congoman Crew framstod saxofonisten Felix, framför allt när han fick greppa tenorsaxofonen. Storsien fick också träda fram som solosångare vid två tillfällen: under Gangstrar (normalt tillsammans med GeneralKnas) och Ockuperad mot ockupant.

Störst uppmärksamhet, tillsammans med Olla dom, fick en typisk P-Danjelsa-version av Bröderna Sluts Haru hunni bunni hunn. Det var i dancehallttolkning med ny text som denna buskislåt väckte publiken.

Låtlista:
Fläng
Essingeleden
Jamtan Ta Tebaker
Gnussa
Messa Massa
Gangstrar (Storsien)
Ockuperad mot ockupant (Storsien)
Dom
Samerna
Skamusiken
Landslaget
Gaffa gaffa
App app app
Haru hunni bunni hunn?
Extranummer: Olla dom (i dancehall-version)

1 kommentar:

arvid sa...

nice. hade vart kul att sett.