Besök svereggae.se istället!

Kära läsare. Nu är sajten svereggae.se i skarpt läge. Det återstår en del putsande och ni kan räkna med att det händer en del förändringar de kommande veckorna, men nu är jag såpass nöjd med sajten att jag släpper ut den. Det här betyder att svenskreggae.blogspot.com inte uppdateras och ni ska istället besöka svereggae.se för nyheter. Hela arkivet härifrån är överflyttat. Hoppas ni kommer trivas på nya adressen! :)

23 juni, 2010

Bloggen tipsar om: Ylijali

Skånsk-norska Ylijali börjar göra sig synliga på reggaescenen. Under juli och augusti har de sju spelningar inbokade just nu(fem i Sverige och två i Norge), bland annat på Öland Roots-festivalen. De har hållit på i snart två år, och enligt bandet självt så är det norska sångerskan och låtskrivaren Mari Eckhoff Tveito som står i centrum. Bandet består av åtta medlemmar och de beskriver att musiken bygger på rootsreggaetraditionen med starka melodier influerad av jazz, pop, folkmusik och mycket mer. I bloggens öron är det långsam roots med luftig jazz.

Bandet har precis gjort klart en EP, och den kommer finnas online inom kort på deras Myspace-sida. Vad bloggen förstår så ligger tre av spåren från EP:n redan ute.

Det finns en video också, till en äldre låt som heter Black Rain.

1 kommentar:

Winald sa...

Ylijali var skitfeta live!
Alla som har chans att se dem tycekr jag skall göra det!!!