Besök svereggae.se istället!

Kära läsare. Nu är sajten svereggae.se i skarpt läge. Det återstår en del putsande och ni kan räkna med att det händer en del förändringar de kommande veckorna, men nu är jag såpass nöjd med sajten att jag släpper ut den. Det här betyder att svenskreggae.blogspot.com inte uppdateras och ni ska istället besöka svereggae.se för nyheter. Hela arkivet härifrån är överflyttat. Hoppas ni kommer trivas på nya adressen! :)

07 juni, 2010

Så här ser nya Reggae Galore ut

Hittills har ett nummer kommit ut. I augusti släpps magasinet Reggae Galore Magazine #2, och nu går det att förhandsbeställa det. Svenska Reggaebloggen kontaktade Björn Owen Johansson och han berättar vad läsarna kan förvänta sig.

- Väldigt mycket! Till skillnad från vårt första nummer så har det kommande numret inte något tema. Det är spretigare och mycket bättre. Bland annat har vi en stor intervju med Serengeti där de berättar om sina framgångar utomlands och en väldigt intressant intervju med Nina Miskovsky och den jamaicanska dansaren Sick In Head som numera bor i Göteborg. Vidare har vi ett väldigt intressant reportage om maroner i Jamaica och intervjuer med Rodigan och Sister Nancy. Listan kan göras väldigt lång.


Sedan gör Björn Owen Johansson en utläggning om intervjun med Serengeti.

- Den handlar till stor del om hur de har nått framgång utomlands under det senaste halvåret och den sätter den svenska reggaescenen i ett annorlunda ljus. Den visar på en scen som växer men kanske inte alltid tar hand om sina talanger. Jag tror det är en av de sista intervjuerna med Serengeti innan de blir riktigt, riktigt stora. Inte bara inom reggae- och dancehallscenen utan även inom en kommersiell mainstreamscen.

Hur går det med sammanställandet?

- Det går bra. Det mesta är klart och vi är väldigt nöjda. När man jobbar helt ideellt och alla inblandade gör sitt bästa utan att få betalt, då måste man alltid lägga ett pussel med tider och ha väldigt stora marginaler. Men nu har vi kommit så långt att vi ser hur resultatet kommer bli.

- Alla som läste och gillade vårt första nummer kommer definitivt gilla det här. Det är bättre på alla sätt. Texterna håller högre kvalitet, urvalet är mer noggrant och vi har en helt ny layout som är fantastisk.

Du har tidigare varit orolig över det ekonomiska läget med magasinet. Hur ser det ut nu, ungefär två månader kvar till release?

- Det är ju ingen hemlighet att vi förlorade en massa pengar på vårt första nummer, men vi lärde oss väldigt mycket och arbetar lite annorlunda nu. För det första gör vi en betydligt mindre och mer exklusiv upplaga. Hur många ex det är vill jag inte avslöja, men jag skulle bli förvånad om vi inte säljer slut under den första månaden. Det enda sättet att garanterat få tag i tidningen är att förbeställa den redan nu.

- Tyvärr innebär en mindre upplaga att vi måste höja priset. Men vi hoppas och tror att våra läsare tycker att det är värt det.

Reggae Galore Magazine #2 släpps samma dag som Uppsala Reggae Festival drar igång. RG-redaktionen kommer finnas där, berättar Björn Owen Johansson.

- Absolut! Vi har ännu inte bestämt och planerat så mycket inför festivalen, men vi kommer definitivt finnas där. Man kommer kunna köpa tidningen på plats så länge lagret räcker. Dessutom samarbetar vi med det förlag som nyligen gav ut Jamaica – Sverige tur & retur av Kristian Lönner. Man kommer kunna köpa boken till ett väldigt bra pris av oss på festivalen.

Inga kommentarer: