Besök svereggae.se istället!

Kära läsare. Nu är sajten svereggae.se i skarpt läge. Det återstår en del putsande och ni kan räkna med att det händer en del förändringar de kommande veckorna, men nu är jag såpass nöjd med sajten att jag släpper ut den. Det här betyder att svenskreggae.blogspot.com inte uppdateras och ni ska istället besöka svereggae.se för nyheter. Hela arkivet härifrån är överflyttat. Hoppas ni kommer trivas på nya adressen! :)

27 juni, 2010

Fler skriver om boken

Det är jättekul för författaren Kristian Lönner och förlaget Stenberg-Schentz att också en av de stora, mer seriösa, drakarna skrivit om boken "Jamaica-Sverige", en bok om svensk reggae. Men aldrig hade bloggredaktören trott att både Aftonbladet och Svenska Dagbladet skulle hinna före Svenska Reggaebloggen. Underbetyg till er redaktör, plus i kanten till AB och SvD.

Vad skriver då SvD? Jo, ledarskribenten(!) Per Gudmundson gör kopplingar mellan svensk kultur och svensk reggae.

"[...]det intressanta är förstås att det är svenskt. Vilket tycks helt oproblematiskt när det gäller kultur. ”Det var skånsk reggae som skulle spelas, med svensk musikhistoria i minnet”, heter det exempelvis om Peps.

Faktum är att man skulle kunna göra det här experimentet med hela kulturpolitiken. Man skulle kunna fråga landets kulturelit, som inte sällan tävlar i att förakta flaggviftande svennar, om den vill ha en kulturpolitik som delar ut medel till hela världen enbart efter kvalitet, eller om den vill premiera svensk kultur"
, skriver Gudmundson bland annat.

Läs hela ledaren om Sverige, midsommar och reggae här.

För övrigt är er bloggare lidande av först för mycket stress och sedan en rejäl dos av allt som heter förkylning. Men håll ut, snart är allt som det ska igen. :)

Inga kommentarer: