Besök svereggae.se istället!

Kära läsare. Nu är sajten svereggae.se i skarpt läge. Det återstår en del putsande och ni kan räkna med att det händer en del förändringar de kommande veckorna, men nu är jag såpass nöjd med sajten att jag släpper ut den. Det här betyder att svenskreggae.blogspot.com inte uppdateras och ni ska istället besöka svereggae.se för nyheter. Hela arkivet härifrån är överflyttat. Hoppas ni kommer trivas på nya adressen! :)

30 november, 2009

Reggaekopplingar i Melodifestivalen

I dag har SVT presenterat hälften av artisterna som uppträder i Melodifestivalen 2010. Redan har tre artister med någon slags reggaekoppling avslöjats. Andra Generationen med Dogge Doggelito beskrivs av upphovsmännen till låten:

"Balkanröj mixad med hiphop ger balkan reggaeton eller enkelt uttryckt: moderna beats i en kropp som alla känner igen."


I samma deltävling, 13 februari i Sandviken, deltar Anna Maria Espinosa. Hon har tidigare sjungit med såväl Moder Jords Massiva som Club Killers. Huruvida hennes bidrag ens har en touch av reggae vet jag inte. Men av låttiteln att döma, Innan alla ljusen brunnit ut, så är det långt ifrån reggae.

Det finns en lite mer långsökt koppling. Salem Al Fakir ska delta i första deltävlingen, 6 februari i Örnsköldsvik. Han har spelat i Internal Dreads band en gång i tiden.

Inga kommentarer: