Besök svereggae.se istället!

Kära läsare. Nu är sajten svereggae.se i skarpt läge. Det återstår en del putsande och ni kan räkna med att det händer en del förändringar de kommande veckorna, men nu är jag såpass nöjd med sajten att jag släpper ut den. Det här betyder att svenskreggae.blogspot.com inte uppdateras och ni ska istället besöka svereggae.se för nyheter. Hela arkivet härifrån är överflyttat. Hoppas ni kommer trivas på nya adressen! :)

08 september, 2009

Dubtips: Internal Dread - It's all about the dub

Fortsätter hylla en av husgudarna, Internal Dread. Den här låten är från skivan Aum Revolution (2003). Originalversionen heter It's all about the oil och handlar om västvärldens jakt på olja. Den är bra i original men dubben är makalös. Blytung bas, mycket smittsam melodislinga och så kan man tolka in budskapet från originalet. Förstås finns en lång rad andra dubklassiker på skivan.

I den nya tidningen RG Magazines debutnummer finns en intervju med Tom "Internal Dread" Hofwander. Tidningen kan varmt rekommenderas till er som gillar svensk reggae. Lite dyr eftersom den tryckts i liten upplaga och kostar en del att distribuera men det är bra läsning. Synd bara att det gick så fort att läsa den och att man bara längtar till nästa nummer.

Apropå Internal Dread så ska det vara ett melodicaalbum på gång. Jag mejlade honom häromdagen för att höra var skivan tog vägen (skulle varit klar redan). Har dock inte fått något svar från dubkungen.

(texten uppdaterad, originaltexten publicerad i min gamla blogg, 13/5 -09)

Inga kommentarer: