Besök svereggae.se istället!

Kära läsare. Nu är sajten svereggae.se i skarpt läge. Det återstår en del putsande och ni kan räkna med att det händer en del förändringar de kommande veckorna, men nu är jag såpass nöjd med sajten att jag släpper ut den. Det här betyder att svenskreggae.blogspot.com inte uppdateras och ni ska istället besöka svereggae.se för nyheter. Hela arkivet härifrån är överflyttat. Hoppas ni kommer trivas på nya adressen! :)

30 september, 2009

Pop goes reggae: Thore Skogman

Han flörtade minsann med reggaen, Thore Skogman. Mannen som gett gluggen och den blågul-rutiga kostymen ett ansikte gästade två artister och båda gångerna hade Dag Vag ett finger med i spelet. Första gången var just ihop med Dag Vag på Popitop. Samarbetet resulterade i en hit för båda två, 1981. Det är inte på något sätt en reggaeversion, men ändock.

Det andra samarbetet gjorde Thore ihop med Apopocalyps 1993. Jag hörde ett personporträtt av Thore i P4 som repriserades i samband med hans bortgång. Döm om min förvåning när Fröken Fräken dök upp i baktaktsversion. Det lät väldigt mycket Dag Vag om det, så jag kontaktade DV. Mycket riktigt, Stig Vig hade producerat men Borlängebandet Apopocalyps spelade ihop med Thore. Det blev två låtar av samarbetet, 80-talet De' Va' Tider De' och Fröken Fräken. Det är mer kul än jättebra.

Så, här får du ett klipp med Thore Skogman, Dag Vag och Gyllene Tider(!) på samma scen, från TV-programmet Måndagsbörsen, 1981. De sjunger Popitop. Du får också lyssna på Fröken Fräken, tyvärr hittar jag ingen video till den och förmodligen spelades det aldrig in någon.

1 kommentar:

Anonym sa...

Riktigt guldklipp det här!!!
Så grymt när Skogman kommer in, hade det varit lösgång på publiken då, då hade det varit Bounty feeling på det!
Jag noterade att keyboardisten är VÄLDIGT lik Partillo i vissa sekvenser. Kan du sprida det så vi kan få det bekräftat? Jag vågar inte tänka på hans egentliga ålder i dags dato om det stämmer...