Besök svereggae.se istället!

Kära läsare. Nu är sajten svereggae.se i skarpt läge. Det återstår en del putsande och ni kan räkna med att det händer en del förändringar de kommande veckorna, men nu är jag såpass nöjd med sajten att jag släpper ut den. Det här betyder att svenskreggae.blogspot.com inte uppdateras och ni ska istället besöka svereggae.se för nyheter. Hela arkivet härifrån är överflyttat. Hoppas ni kommer trivas på nya adressen! :)

27 september, 2009

På tal om Rigo

Några artister med reggaebakgrund har tävlat i Melodifestivalen genom åren. Den här texten kommer inte på något sätt vara heltäckande utan bara handla om de senaste två åren. Det har lyckats smyga sig in liiiiite bättre låtar än normalt, bland den klassiska "Pling" Forsman-musiken. Vi har hört Andra Generation med Kebabpizza Slivovitza (2008) och Rigo och Topaz Sound feat. Red Fox med I Got U (2009). Vem trodde någon gång på 90-talet att man skulle få se en av bröderna Pencheff (tidigare Latin Kings och Infinite Mass) i Melodifestivalen, i samma sammanhang som Mikael Rickfors, Alexander Bard och Thorleifs?

Men låten med Rigo blev populär och tog sig till en plats bland de tjugo bästa. Vem kommer med 2010?I höst ska Rigo leda en kör i Körslaget i TV4...

Inga kommentarer: