Besök svereggae.se istället!

Kära läsare. Nu är sajten svereggae.se i skarpt läge. Det återstår en del putsande och ni kan räkna med att det händer en del förändringar de kommande veckorna, men nu är jag såpass nöjd med sajten att jag släpper ut den. Det här betyder att svenskreggae.blogspot.com inte uppdateras och ni ska istället besöka svereggae.se för nyheter. Hela arkivet härifrån är överflyttat. Hoppas ni kommer trivas på nya adressen! :)

21 september, 2009

Min analys av omröstningen

...är solklar. Svensk reggae har aldrig varit så bra som på 00-talet. Det visar ju era enkätsvar tydligt också. Den här sidan millennieskiftet har vi sett en vital och levande scen, med en bredd och ett kunnande vi inte tidigare upplevt. Tänk alla skivartister som vi sett ploppa upp de senaste tio åren. Svenska Akademien, Kultiration, Kapten Röd, Million Stylez, Urban Tribe Stockholm, Glesbygd'n, Governor Andy, Helt Off. Det senaste året har kvinnorna tagit plats vid solomiken: Jaqee och Syster Sol. Dessutom har de äldre akterna fortsatt att leverera och gjort några av sina bättre plattor under 00-talet: Papa Dee, Internal Dread, Peps Blodsband och Kalle Baah.

Vi har också sett festivalernas årtionde. Uppsala Reggae Festival är nu institution i norra Europa, Öland Roots med sin mysiga tallskogs- och dansbanefestival, bara för att nämna två.

Svensk reggae mår bra, och kommer förmodligen att göra det ett tag till. Det är min analys, jag väntar fortfarande på er. :)

1 kommentar:

Vegaland sa...

Din analys är min analys.