Besök svereggae.se istället!

Kära läsare. Nu är sajten svereggae.se i skarpt läge. Det återstår en del putsande och ni kan räkna med att det händer en del förändringar de kommande veckorna, men nu är jag såpass nöjd med sajten att jag släpper ut den. Det här betyder att svenskreggae.blogspot.com inte uppdateras och ni ska istället besöka svereggae.se för nyheter. Hela arkivet härifrån är överflyttat. Hoppas ni kommer trivas på nya adressen! :)

01 oktober, 2009

Bevara skånskan

Följande nyhet har nått Svenska reggaebloggen via Kvällsposten:

"Skånskan är utrotningshotad och har hamnat på Unesco:s lista över utrotningshotade språk. För att rädda det skånska språket bör det få räknas som ett av Sveriges minoritetsspråk. Men skånskan är en dialekt, säger "di lärde"."

Utan skånskan hade svensk reggae varit fattig. Men minoritetsspråk? Nja... Läs hela nyheten här!

1 kommentar:

Lurholm sa...

Jo, vad hade svensk reggae varit utan Peps? Och vad hade Peps varit om han inte gjort reggae på just skånska? Det är sant. Men skånska är inte, och har aldrig varit, ett språk. Det har alltid varit en dialekt - först en dansk dialekt, sedan en svensk. Och man ska ha klart för sig att "Stiftelsen För Skånsk Framtid", som nämns i artikeln, bara är ett litet gäng lokalnationalistiska virrpannor och ingenting att ta på allvar.

Detta sagt av en (naturaliserad) skåning! :-)