Besök svereggae.se istället!

Kära läsare. Nu är sajten svereggae.se i skarpt läge. Det återstår en del putsande och ni kan räkna med att det händer en del förändringar de kommande veckorna, men nu är jag såpass nöjd med sajten att jag släpper ut den. Det här betyder att svenskreggae.blogspot.com inte uppdateras och ni ska istället besöka svereggae.se för nyheter. Hela arkivet härifrån är överflyttat. Hoppas ni kommer trivas på nya adressen! :)

09 oktober, 2009

Vem släpper ett greatest?

Svenska reggaeartister har varit dåliga på att samla ihop sina bästa låtar, i en greatest hits-kavalkad. Jag kan bara minnas två artister som släppt ett flertal samlingar: Peps Persson och Dag Vag. Två andra skulle lätt kunna släppa varsitt: Papa Dee och Svenska Akademien, rent låtmässigt. Jag är visserligen lite tveksam till den kommersiella möjligheten för Papa Dee att slå efter hans tingsrättsdom, han känns lite bränd. Svenska Akademien är däremot klockrent, karriären över för nu, tioårsjubileum och allt. Är det inte läge för en samling då? Vad säger du, Gillis?

Annars vore det intressant om någon kunde samla ihop en 80-talsreggaesamling och en 90-talsreggaesamling. Jag har ett och annat uppslag på vilka låtar som skulle vara med.

6 kommentarer:

Björn Owen Johansson sa...

Bara en kommentar i marginalen. Papa Dee dömdes inte till fängelse utan villkorlig dom och böter. Domen överklagades och hovrättsförhandlingarna pågår just i detta nu.

I övrigt håller jag med dig. Det vore nog ingen bestseller just nu.

Prince Herring sa...

Ah, slarvigt av mig. Tack för påpekandet.

Björn Owen Johansson sa...

Lustigt. Tio minuter efter att jag läste det här fick jag veta att det vankas ett svenskt "best of"-album i höst faktiskt.

Den nyheten kommer nog snart.

Prince Herring sa...

Fingerspitzengefühl. ;)

Björn Owen Johansson sa...

Nu så!

MrG sa...

skivmarknaden är liksom körd tyvärr. känns som alla SvAks fans har deras msuik på CD eller digitalt och inte behöver en till skiva...

vi snackade med i-ration för några år sedan om att göra en svensk reggae samling med alla stora låtar från peps första till nutid men det rann ut i sanden...