Besök svereggae.se istället!

Kära läsare. Nu är sajten svereggae.se i skarpt läge. Det återstår en del putsande och ni kan räkna med att det händer en del förändringar de kommande veckorna, men nu är jag såpass nöjd med sajten att jag släpper ut den. Det här betyder att svenskreggae.blogspot.com inte uppdateras och ni ska istället besöka svereggae.se för nyheter. Hela arkivet härifrån är överflyttat. Hoppas ni kommer trivas på nya adressen! :)

28 oktober, 2009

Polisen sammanfattar URF

Nu har polisen sammanfattat sin insats under Uppsala reggaefestival. "Myndigheten upplever en ökning av drogproblemen. Polisen gjorde 49 beslag under festivalen. 40 barn omhändertogs enligt Socialtjänstlagen om skydd av barn."

Tydligen har drogen spice använts flitigt, min analys är att den använts för att den inte olagligförklarades förrän 1 september, knappt en månad efter URF. I polisens rapport kan man dessutom läsa att 267 personer omhändertogs för provtagning, 72% eller 190 av de provtagna testade positivt. Av de som testade negativt erkände 20 personer eget bruk och 8 innehav. Enligt polisens sammanfattning är åtta artister misstänkta för narkotikabrott.

Polisen skriver: "Missbruket sker nu mera dolt men oaktat detta ökade det totala antalet narkotikabrott trots något färre poliser."

Här kan du själv läsa polisens sammanfattning. Här nedanför kan du läsa vad de lokala medierna i dag har rapporterat om drogerna på URF:

Sveriges Radio Uppland
TV4 Uppsala
Uppsala Nya Tidning

Inga kommentarer: