Besök svereggae.se istället!

Kära läsare. Nu är sajten svereggae.se i skarpt läge. Det återstår en del putsande och ni kan räkna med att det händer en del förändringar de kommande veckorna, men nu är jag såpass nöjd med sajten att jag släpper ut den. Det här betyder att svenskreggae.blogspot.com inte uppdateras och ni ska istället besöka svereggae.se för nyheter. Hela arkivet härifrån är överflyttat. Hoppas ni kommer trivas på nya adressen! :)

04 oktober, 2009

LionDub-matiné i Håga by


Nio vuxna män på en liten scen. Fr v: Alexander Lindström, Lennart Wastesson, Mattias Bengtsson (dold), Peter Ekengren, Joakim Lindgren, Jonas Bengtsson (dold), Kenneth Johansson, nye basisten och Ralph Benton.

Som småbarnsförälder uppskattar man att ibland kunna gå på matinékonserter. När det dessutom erbjuds så förstklassig reggae som LionDub kl 14 i mysiga Håga by i Uppsala då blir man till sig i trasorna. Frun, dottern och jag fick chansen att uppskatta spelningen lika mycket. All heder åt det!

Så till musiken. Det var en grymt tajt konsert vi fick se och höra. Eftersom bandet inte släppt någon skiva på fem år (förutom Dub Forward) så fick höra merparten av låtarna från Trod Forward (2004), men nu i början av oktober börjar bandet spela in i studio igen och vi fick höra tre (eller var det fyra?) nya låtar också. Höjdpunkterna var Reggae Music och Lightning Strikes och en avslutande tilldubbad version av Human Race. Men en av de nya låtarna höll riktigt hög klass, en låt i lovers rock-stil som heter Have I Ever Told You. Spelningen får en stark fyra. Det som ändå hade gett en femma är lite högre stämning även om det svängde bra om den blandade publiken.

Jag pratade med Tom "Internal Dread" Hofwander efter spelningen. Han var själv nöjd med hur spelningen blev även om han hade velat spela lite högre. "Det var ju så många barn här", förklarade han den något låga volymen med. Det var inte bara vi som hade barn med oss...

Han sade också att en skiva med LionDub kommer komma någon gång under våren 2010. Han berättade också vad som mer är på gång men det suger jag lite på.

Have I Ever Told You [Live] by Prince Herring

Inga kommentarer: