Besök svereggae.se istället!

Kära läsare. Nu är sajten svereggae.se i skarpt läge. Det återstår en del putsande och ni kan räkna med att det händer en del förändringar de kommande veckorna, men nu är jag såpass nöjd med sajten att jag släpper ut den. Det här betyder att svenskreggae.blogspot.com inte uppdateras och ni ska istället besöka svereggae.se för nyheter. Hela arkivet härifrån är överflyttat. Hoppas ni kommer trivas på nya adressen! :)

31 oktober, 2009

Folkmusikreggae från 1999

Fick två MP3:or skickade till mig från ett annat reggaefan häromtiden. Gruppen heter Skröna och gör någon slags svensk folkmusik med influenser från Afrika och Västindien. Jag har hört två låtar, Afropolski och Reggae Fun. Båda svänger riktigt bra. Har lyckats spåra att bandet släppte en sexspårsskiva 1999 som heter Skröna. Där är Reggae Fun inte med. Det sägs att bandet kommer från Sollefteå-trakten.

Är det någon av er som sitter inne på mer info om och låtar med Skröna, så säg till. Det här vill jag höra mer av.

I går och i dag har jag tagit musikaliska svängar åt andra håll, bland annat förbi proggen (lyssnade på fantastiskt svängiga Charlie & Esdors sitarrock), soul (Otis Redding) och funk (Bootsy Collins). Men nu är jag tillbaka i reggaen och hör Rockamöllan.

1 kommentar:

jukkatilli sa...

Hej. Jag har också luskat ut så mycket. Hade kontakt med dem ett tag och köpte skivan. Jag började faktisk producera folkmusikreggae tack vare Skröna.
https://www.jamendo.com/album/164378/the-swedish-album

https://youtu.be/qlC56ZodXjU

/Jukka Tilli
dillfilm@gmail.com