Besök svereggae.se istället!

Kära läsare. Nu är sajten svereggae.se i skarpt läge. Det återstår en del putsande och ni kan räkna med att det händer en del förändringar de kommande veckorna, men nu är jag såpass nöjd med sajten att jag släpper ut den. Det här betyder att svenskreggae.blogspot.com inte uppdateras och ni ska istället besöka svereggae.se för nyheter. Hela arkivet härifrån är överflyttat. Hoppas ni kommer trivas på nya adressen! :)

02 oktober, 2009

Stand and deliver

De står upp och de levererar återigen. Jag snackar om Liberator som gjort sin reggaecomeback i höst med skivan Stand and Deliver. Malmöbandet har under de senaste tio åren släppt Too Much Of Everything (2000), en skåpmatssamling (2001), en trist ickereggaeskiva (2003), en ska-EP (2008). Så, man kan säga att det här Liberators första riktiga reggaeskiva på nio år. Och nu svänger det igen! Om ni som jag gillar gamla This Is Liberator (1996) och Worldwide Delivery (1998), då kommer ni gilla det här.

Min favoritlåt efter två lyssningar på skivan är (Don't Go) Pick A Fight, spår nummer två. Det är sköna tempoväxlingar, låter fräscht och Sveriges ska-stoltheter kan slå sig för bröstet igen och vi hälsar dem välkomna tillbaka efter lite vingliga steg bort från skan. Om ni inte vill köpa skivan direkt finns den att lyssna på på bibliotekens gemensamma lånesystem. Det använder jag mig av ofta. Ett bra komplement till Spotify. Du måste dock ha ett lånekort och en pinkod för att kunna lyssna.

Det råder viss begreppsförvirring om skivan. Den är släppt på finskt bolag, går att köpa via vissa nätbutiker men på bandets egen MySpace-sida så står det releasedatum 14/10. Skivan finns alltså redan ute. Nåja, när ni än hör den eller köper den så är den värd sina lyssningar. Men omslaget måste vara ett av de fulaste, någonsin...

2 kommentarer:

Björn Owen Johansson sa...

Jag lyssnade på den flitigt förra veckan och skrev en recension till kommande nummer av Groove.

Jag är glad att de "hittat hem", och några spår är riktigt fina, men den når inte i närheten av de två höjdarplattorna "This is" och "Worldwide".

Vågar man hoppas på en rejäl turné nu också? Jag såg dem en gång, för minst tio år sedan, och känner att det är dags igen.

Prince Herring sa...

Det vore toppen med en turné. Jag har aldrig sett dem live men efter den här plattan så känns det som en rejäl comebackchans!