Besök svereggae.se istället!

Kära läsare. Nu är sajten svereggae.se i skarpt läge. Det återstår en del putsande och ni kan räkna med att det händer en del förändringar de kommande veckorna, men nu är jag såpass nöjd med sajten att jag släpper ut den. Det här betyder att svenskreggae.blogspot.com inte uppdateras och ni ska istället besöka svereggae.se för nyheter. Hela arkivet härifrån är överflyttat. Hoppas ni kommer trivas på nya adressen! :)

04 januari, 2010

Slag Från Hjärtat i skivpressarna

Svenska reggaebloggen har tidigare skrivit om Slag Från Hjärtat. Enligt en av bandets tre sångare Ismail "I-Smile" Essakalli lämnas skivan i dag in för pressning och den är tänkt att vara färdig till spelningen den 23 januari. Bloggen passade på att ställa frågor om bandet när vi ändå hade kontakt.

Slag Från Hjärtat är ett band på nio man, 25-73 år gamla. Stockholmare är de allihop, med olika bakgrunder. Vissa från stan, vissa från förorten. Några är troende, andra inte inte vilket har skapat en speciell enhet som man inte annars brukar se i vanliga fall, berättar Ismail.

- Vi är nog det enda reggaeliveband på svenska som har ett rastaspirituellt budskap. Vårt sätt att spela musiken är ju självklart modern roots eller vad man ska kalla det men med en känsla från trummor o bas som e väldigt svår att få till. Bara de gamla veteranerna som t.e.x Leroy "Horsemouth" Wallace vet hur man ska spela med det svänget och vi är rätt så nära de takterna men med ett modernt sound, tycker Ismail Essakalli.

Bandet upplever att det är tungt att ta sig fram som band.

- Tyvärr så vägras vi hjälp från annat håll så vi är tvungna att göra allt på egen hand, som t ex betala för att spela in i studio, styra upp egna konserter, promota allting själva vilket är sjukt svårt och jobbigt. Vi har ju familj och barn och annat jobb att vara upptagna med och inte är vi så rika heller vilket gör att det tar så onödigt mycket tid till att t ex släppa debutalbumet, berättar Ismail Essakalli.

Bandet hoppas på att kunna närma sig andra artister, för att kunna dra nytta av varandra.

- Vi har precis skapat ett eget företag, Creazion Entertainment, så att vi kan få ut skivan lagligt. Vi hoppas verkligen mer än gärna att en vacker dag få möjligheten till att samarbeta med andra inom Reggaesverige för jag tror personligen att det skulle gynna reggaemusiken överhuvudtaget i Skandinavien.

Ismail Essakalli har vi under 2009 kunnat höra som gästsångare på GeneralKnas skiva Charmörerna. Låten heter Värld utan gränser, en politiskt tung text om människor lika värde och slopandet av gränser som håller människor utanför. Slag Från Hjärtat hann också släppa Ge o Få, som download och video.

Svenska reggaebloggen passade på att fråga var bandet får sin inspiration ifrån, musikaliskt:

- Svårt att säga vilken musik som har inspirerat oss, vi är ju tre leadsångare som roterar så jag kan bara prata för mig själv. Jag tror eller anar att jag fått sångmässigt fått inspiration från afrikansk folkmusik, gnawa som är en slags ökenblues från Marocko. Självklart måste jag också ha inspirerats lite av Junior Kelly och liknande reggaeartister, berättar Ismail Essakalli för Svenska reggaebloggen.

Förutom Ismail ingår Ras Udo (sångare), Cheluz (sångare), Dav (trummor), Henke (bas), Lelle (gitarr), Reggae Anders (keyboard) och Colin Dyall (saxofon/blåsinstrument) i Slag Från Hjärtat.

Vi avslutar mejlintervjun med ett länktips på hur gnawa kan låta.Har ni missat Ge o få? Här får ni en ny chans.

Inga kommentarer: