Besök svereggae.se istället!

Kära läsare. Nu är sajten svereggae.se i skarpt läge. Det återstår en del putsande och ni kan räkna med att det händer en del förändringar de kommande veckorna, men nu är jag såpass nöjd med sajten att jag släpper ut den. Det här betyder att svenskreggae.blogspot.com inte uppdateras och ni ska istället besöka svereggae.se för nyheter. Hela arkivet härifrån är överflyttat. Hoppas ni kommer trivas på nya adressen! :)

24 januari, 2010

Snart firas Bobban

6 februari 1945 föddes den person som påverkat alla oss reggaefans mest, Bob Marley. Över hela världen firas minnet av hans födelsedag, på andra ställen firas minnet av hans dödsdag 11 maj.


Svenska reggaebloggen sammanställer i dag några av alla firanden av att Bobban hade blivit pensionär om han fortfarande levat.

Energikällan i Tyresö bjuder in 30 januari. Stora namn som Queen Ifrica och Tony Rebel uppträder, men också svenska artister som Robert Athill och Ras Cricket. Dessutom medverkar en av Bob Marleys anställda, Mark Miller. Han var manager åt The Wailers och ska berätta hur det var att jobba ihop med Bob Marley.

I Malmö blir det firande 5 februari på Klubb Living, Babel. I baren blir det Bobban-special med Soul Rebel och DJ LK. De ska spela jamaicanska klassiker och Bobban-favoriter, på skivspelarna alltså.

I St Ann, Jamaica hålls i år en årligt återkommande festival, Smile Jamaica. Jag har inte kunnat få fram någon information om vilka av Marleybarnen som uppträder där 6 februari, men det kommer garanterat vara några av alla barnen som sjunger och spelar i staden där Bob Marley föddes.

Harrison Stafford och killarna i Groundation slår på stort i år. Tidigare år har de gjort en spelning för att hylla Robert Nesta Marley, i år blir det en hel USA-turné. Med start i Austin, Texas 2 februari och med slutmål i San Francisco, Kalifornien 23 februari blir det sammanlagt 16 spelningar. Groundation har tidigare gjort några enormt bra spelningar till Marleys minne. Några av dem finns sparade som MP3-filer och cirkulerar på nätet.

På National Theatre i Addis Abeba, Etiopien, hålls en konsert 8 februari. Där uppträder bland andra Blakk Rasta från Ghana och Ras Seyoum.

I London spelar till exempel Macka B & The Roots Ragga Band 6 februari.

Om jag missat något firande i Sverige, meddela mig så uppdaterar jag texten.

Inga kommentarer: